ΕΛΛΑΔΑ

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Ποινική δίωξη κατά της 19χρονης μητέρας

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Ποινική δίωξη κατά της 19χρονης μητέρας
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στο αυτόφωρο οδηγείται η 19χρονη μητέρα, η οποία εγκατέλειψε το λίγων ημερών μωρών της σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, μέσα σε ένα καρότσι σουπερμάρκετ. Λίγο νωρίτερα, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα που της άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη αναμένεται να ζητεί αναβολή της υπόθεσης της, ενώ έχει ζητηθεί η εξέτασή της από ψυχίατρο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχολογική της κατάσταση.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της στο CNN Greece

«Δεν κατάλαβα τι έκανα», δηλώνει η 19χρονη, ενώ ο δικηγόρος της, Βασίλης Ταουξής, μιλώντας στο CNN Greece, σημείωσε πως η νεαρή είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας νεαρός σε πολυκατοικία της οδού Κασταμονής άκουσε το κλάμα ενός μωρού. Όταν βγήκε από το διαμέρισμά του για να δει τι συμβαίνει ανακάλυψε το βρέφος, το οποίο η μητέρα το είχε τοποθετήσει σε ένα καροτσάκι σούπερ μάρκετ και το είχε τυλίξει με μία πετσέτα.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν οι Αρχές και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό της μητέρας του βρέφους, κάτι που έγινε χθες το πρωί. Η αστυνομία την εντόπισε μέσω καμερών ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή και μετά την προσαγωγή της ομολόγησε πως πράγματι είναι αυτή που εγκατέλειψε το παιδί.

Πλέον, η 19χρονη εμφανίζεται μετανιωμένη για την πράξη της και κάνει λόγο για μία «παρόρμηση» της στιγμής, όπως σημείωσε ο κ. Βασίλης Ταουξής.

Παράλληλα, ο δικηγόρος είπε, επικαλούμενος τα όσα του έχουν πει οι αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην 19χρονη από χθες, πως η νεαρή φαίνεται να πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη.

«Είναι άσπρη σαν το πανί. Την είδα χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Ταουξής.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «οι αστυνομικοί την παρακαλούν να φάει καθώς είναι λεχώνα και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Δεν δέχεται να φάει τίποτα αυτές τις ημέρες».

Τι είπε στους αστυνομικούς η 19χρονη

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στην αστυνομία, η 19χρονη δήλωσε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσει το παιδί.

«Δεν ήθελα να αφήσω το μωράκι μου. Δεν είχα χρήματα να το μεγαλώσω», είπε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Φοβήθηκα και ταράχτηκα. Γι' αυτό το εγκατέλειψα. Το έχω ήδη μετανιώσει. Δεν ήθελα να του κάνω κακό και να πάθει κάτι», πρόσθεσε και σημείωσε: «θέλω να πάρω το παιδί μου στο σπίτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ