ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λαύριο: Ζητήθηκε απομάκρυνση των κατοίκων

Φωτιά στο Λαύριο: Ζητήθηκε απομάκρυνση των κατοίκων
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτιά έχει ξεσπάσει επί της Λεωφόρου Θορικού στον δήμο Λαυρεωτικής, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σπιτιών που είναι κοντά στο μέτωπο της φωτιάς ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν συνολικά 47 πυροσβέστες, 19 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από το ΜΕΤΠΕ και επτά πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα.

Πολύ υψηλός έως ακραίος σήμερα ο κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός έως ακραίος είναι σήμερα -εξαιτίας των ισχυρών ανέμων- ο δείκτης επικινδυνότητας εξάπλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, στην Κεντρική και στη Νότια Εύβοια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος), στη Νότια Κρήτη, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τοπικά σε περιοχές της Θράκης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

xarthsmeteo

Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με θυελλώδεις εντάσεις στο Αιγαίο και το Σάββατο, φτάνοντας τα οκτώ έως εννέα μποφόρ στις Κυκλάδες, στο Στενό του Καφηρέα, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και στη θάλασσα Κυθήρων.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Στην Ανατολική Αττική, στη Νότια Εύβοια και στις Βορειοδυτικές Κυκλάδες, οι άνεμοι θα φτάσουν σε ένταση τα οκτώ έως εννέα μποφόρ, δημιουργώντας τοπικά προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις και αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ