ΕΛΛΑΔΑ

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: «Το σταύρωσα και με μεγάλη στεναχώρια έφυγα» λέει η 19χρονη

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: «Το σταύρωσα και με μεγάλη στεναχώρια έφυγα» λέει η 19χρονη
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στο «φως» για την υπόθεση της εγκατάλειψης του βρέφους στη Νέα Ιωνία από τη 19χρονη μητέρα του.

Στην κατάθεσή της η νεαρή κοπέλα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς πήρε την απόφαση να αφήσει την κόρη της σε είσοδο πολυκατοικίας.

«Όταν τη γέννησα, την κράτησα στα χέρια μου, ήταν απίστευτο συναίσθημα. Από την άλλη, σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να τη δώσω. Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο από το “Κέντρο Βρεφών Μητέρα”. Προσπάθησα να επικοινωνήσω για να το αφήσω έστω και για λίγο εκεί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου, αλλά άκουγα συνέχεια ηχογραφημένα μηνύματα. Απελπίστηκα. Δεν είναι σωστό αυτό που έκανα, αλλά δεν έβρισκα άλλη λύση».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Το παιδί το άφησα στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που φωτιζόταν πολύ καλά ώστε να το δουν γρήγορα. Το κούνησα λίγο, το σταύρωσα για να το προστατεύσει ο Θεός και με μεγάλη στεναχώρια έφυγα και πήγα σπίτι μου. Το πρωί είπα στη μητέρα μου ότι το έχω αφήσει σε ένα φίλο μου. Έχω μετανιώσει για την πράξη αυτή. Ό,τι έκανα το έκανα γιατί πίστεψα ότι έτσι το παιδί μου θα είναι καλύτερα, από ό,τι θα ήταν αν το κρατούσα εγώ. Το κουνούσα και το φιλούσα. Δεν ήθελα να το αφήσω. Ζητάω επιείκεια και χρόνο να σκεφτώ καθαρά τι θα κάνω με το παιδί μου».

Σημειώνεται ότι μέχρι τη σύλληψη της 19χρονης, ο πρώην σύντροφός της δεν γνώριζε ότι είχε γίνει πατέρας.

Το άλλαξε, το πήρε αγκαλιά, βγήκε στον δρόμο και το έβαλε στο καρότσι του σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η 19χρονη μητέρα θήλασε το κοριτσάκι της, το άλλαξε, το πήρε αγκαλιά, βγήκε στον δρόμο και το έβαλε στο καρότσι του σούπερ μάρκετ στην πολυκατοικία που βρέθηκε. Η ώρα ήταν 3:50 τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Επέστρεψε στο σπίτι της και το πρωί είπε στη μητέρα της ότι θα πάει σε ένα φίλο της στον οποίο είχε αφήσει το παιδί της. Συναντήθηκε μαζί του και περπάτησαν μαζί στο κέντρο της Αθήνας. Δεν του αποκάλυψε ότι είχε γεννήσει. Στη συνέχεια κοιμήθηκε σπίτι του. Άκουσε στις ειδήσεις ότι είχε βρεθεί το μωρό και ότι την έψαχναν.



Την επόμενη ημέρα, πήρε την απόφαση να πάει στο σπίτι της. Εκεί την περίμεναν οι αστυνομικοί, καθώς από την κατάθεση της μητέρας της είχαν πιστοποιήσει ότι ήταν η κοπέλα που είχε εγκαταλείψει το βρέφος.

Τη Δευτέρα οι δικηγόροι της θα κάνουν όλες τις ενέργειες για να επιστρέψει το παιδί στη μητέρα του.

Η 19χρονη θέλει τώρα να το επισκεφθεί στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ