ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» της οικογένειας Μπακογιάννη στη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός»

«Όχι» της οικογένειας Μπακογιάννη στη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός»

Τέλος στη δημόσια συζήτηση που είχε προκληθεί σχετικά με τηνμετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» του μετρό σε «Παύλος Μπακογιάννης» έβαλε η οικογένεια με ανακοίνωσή της.

Σε δήλωση της, αφού ευχαριστεί θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού, τονίζει πως δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

«Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη.

Το χρονικό της απόφασης

Την απόφασή της να μετονομάσει τον Σταθμό του Ευαγγελισμού σε «Παύλος Μπακογιάννης» είχε ανακοινώσει την Παρασκευή η Αττικό Μετρό με αφορμή και την συμπλήρωση 30 ετών από την δολοφονία του, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «Άγιος Δημήτριος», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ