ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη που διενεργεί μαζί με το συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, κατέθεσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας αφού απάντησε στις ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού, κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και μια περίληψη της όλης ιστορίας.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Στουρνάρας το Μάρτιο του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Αμέσως μετά τον κ. Στουρνάρα, το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Η κ. Ελένη Ράικου άρχισε πριν από λίγο να καταθέτει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Η Ελένη Ράικου μέσω κύκλων της, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, κατήγγειλε για πρώτη φορά παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο με το προσωνύμιο
«Ρασπούτιν» το οποίο «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή»», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ