ΕΛΛΑΔΑ

Πώς να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες εύκολα και γρήγορα

Πώς να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες εύκολα και γρήγορα

Η αλλαγή συνηθειών είναι μεγάλη πρόκληση. Ακόμα κι όταν πρόκειται για το καλό μας, τις περισσότερες φορές δυσκολευόμαστε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια. Είναι σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές! Τότε που χρειαζόμασταν κάποιον να μας θυμίσει το πόσο υπέροχα θα νιώσουμε όταν θα ξαναβρούμε τους φίλους μας για να μας δώσει ένα κίνητρο.

Αυτό ακριβώς κάνει η και Fytro: μας θυμίζει τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και μας δίνει μικρά… νόστιμα κίνητρα για να εντάξουμε εύκολα και γρήγορα στο πρόγραμμά μας μερικές υγιεινές συνήθειες. Μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές, που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το Φθινόπωρο με ενέργεια, καλή διάθεση και σιλουέτα σε φόρμα.

9 μικρά… νόστιμα κίνητρα

Το πρωινό πρέπει να αποτελεί απαράβατη συνήθεια, καθώς μας εφοδιάζει με τα πρώτα «καύσιμα» της ημέρας. Ιδανική επιλογή είναι τα δημητριακά Fytro, που συνδυάζονται με φρούτα, μαρμελάδες, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα για να μη βαρεθούμε ούτε στιγμή!

Δεν (ξανά )τρώμε ποτέ όρθιοι, βιαστικά, μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Όσο πιο πολύ σεβόμαστε το φαγητό μας, τόσο περισσότερο θα σέβεται κι αυτό, το πεπτικό μας σύστημα!

Ο χρυσός κανόνας για πολλά και μικρά γεύματα δεν αλλάζει ποτέ! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καθημερινός προγραμματισμός και μια επίσκεψη στο site της Fytro, για τέλειες ιδέες γευμάτων και σνακ.

Προσπαθούμε να συνηθίσουμε νέο ωράριο φαγητού: μεσημεριανό πριν τις 2μμ και βραδινό πριν τις 9μμ.

Όταν ολοκληρώνουμε το γεύμα μας, δεν ξαναγεμίζουμε το πιάτο μας αμέσως, αλλά περιμένουμε λίγο καθώς, τις περισσότερες φορές, έχουμε ήδη χορτάσει!

diatrofi

Δίνουμε προτεραιότητα στα λαχανικά και τις σαλάτες, ώστε να μη μείνει αρκετός χώρος για διατροφικές… αταξίες!

Με το κόκκινο κρέας να μην είναι καθόλου «στη μόδα», αναζητάμε εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης, όπως τον κιμά Σόγιας Fytro. Η ποικιλία των αντίστοιχων προϊόντων της σειράς είναι εκπληκτική!

Ποικίλα και απαραίτητα είναι και τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν τα προϊόντα, μεταξύ των οποίων, μαγγάνιο, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Μελετώντας τα οφέλη τους θα βοηθηθούμε να αλλάξουμε συνήθειες.

Τέλος, κυκλοφορούμε παντού με ένα (οικολογικό) μπουκάλι νερό στο χέρι και, κυρίως, δεν αποθαρρύνουμε τον εαυτό μας αν δυσκολεύεται να συνηθίσει τις αλλαγές αυτές. Του δίνουμε το χρόνο που χρειάζεται και συνεχίζουμε την προσπάθεια!

Για ακόμα περισσότερες, όπως αυτές που μόλις διαβάσατε, επισκεφθείτε το νέο site της Fytro στο www.fytro.com.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ