ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ο γιος «εγκέφαλος» στη φρικτή δολοφονία των γονιών του

Χανιά: Ο γιος «εγκέφαλος» στη φρικτή δολοφονία των γονιών του

Έναν ολόκληρο χρόνο έπαιζε θέατρο στο χωριό οτι ανησυχούσε που οι αστυνομικοί δεν είχαν συλλάβει ακόμα στους δράστες της φρικτής δολοφονίας των γονιών του. Στην ανθρωποκτονία εμπλέκονται ο 47χρονος γιος του 78χρονου θύματος και δυο ακόμα ημεδαποί 49 και 34 ετών. 

Στη ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει: "Στο πλαίσιο έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανιών, προέκυψε ότι ο 49χρονος έπεισε τον 47χρονο (γιό του 78χρονου) να τον πληροφορήσει, σχετικά με τη φύλαξη μεγάλου χρηματικού ποσού, που είχε στην οικία του ο 78χρονος, ύστερα από αναλήψεις που είχε πραγματοποιήσει σε προγενέστερο χρόνο από Τραπεζικά Καταστήματα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, το απόγευμα της 15.02.2015 μετέβησαν με όχημα, ιδιοκτησίας του 49χρονου, στην οικία των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στην οικία εισήλθαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος παρέμεινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή".

Η διπλή ανθρωποκτονία είχε γίνει στα Χανιά, το Φεβρουάριο του 2015 και τότε οι έρευνες των αρχών είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι γνώριζε το δολοφόνο και για αυτό του άνοιξαν.

Η 66χρονη γυναίκα είχε βρεθεί κατακρεουργημένη, ενώ ο 78χρονος σύζυγος, είχε χτυπηθεί με μία μαχαιριά σε πλάτη και κοιλιά αντίστοιχα, ο δράστης της κατάφερε τουλάχιστον πέντε πισώπλατες μαχαιριές. Και τα δύο θύματα βρέθηκαν με τα ρούχα τους μέσα σε ένα λουτρό αίματος στο ένα από τα τρία αυτόνομα δωμάτια της αγροικίας.
Ο γιος του 78χρονου, από τον πρώτο του γάμο, ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις Αρχές για το διπλό φονικό. Ο 51χρονος είπε ότι ανησύχησε καθώς την Δευτέρα είχε κάνει αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις στον πατέρα του, όμως δεν απάντησε σε καμία. Έτσι το πρωί της Τρίτης πήρε την απόφαση να τον επισκεφθεί στο σπίτι του οπότε και αποκαλύφθηκε το άγριο έγκλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ