ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλούσε τους φοιτητές «τούβλα» και «αμόρφωτους»: Καταγγελίες για καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αποκαλούσε τους φοιτητές «τούβλα» και «αμόρφωτους»: Καταγγελίες για καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME

Σάλος έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τις αποκαλύψεις πως καθηγητής ΤΕΙ μιλούσε απαξιωτικά στους φοιτητές του και τους ωθούσε να παρακολουθήσουν μαθήματα σε φροντιστήριο ενός συνεργάτη του.

Η υπόθεση, όπως αναφέρει το thessnews.gr, έγινε γνωστή είστε από καταγγελίες φοιτητών σχετικά με τις πρακτικές του καθηγητή, ο οποίος διδάσκει στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές σημείωσαν ότι ο καθηγητής έχει «αυταρχικό και απαξιωτικό προφίλ», χαρακτήριζε τα γραπτά τους προϊόντα αντιγραφής και τους εκβίαζε να παρακολουθούν μαθήματα. Παράλληλα, ανέφεραν ότι τους αποκαλούσε «αμόρφωτους» και «τούβλα».

Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, ο πρύτανης του ΤΕΙ ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση της εξέτασης, «υφίστανται αποχρώσεις ενδείξεις» ότι ο καθηγητής είχε προτείνει το φροντιστήριο του συνεργάτη του για μαθήματα, κάτι που κρίνεται «μη δεοντολογικά ορθό», ωστόσο δεν αποδείχθηκε ότι εκβίαζε τους φοιτητές. Ο πρύτανης σημείωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις περί εκβιασμού.

Ο καθηγητής τιμωρήθηκε με έγγραφη επίπληξη, καθώς, όπως αναφέρει η απόφαση της ΕΔΕ, ελήφθη υπόψη και συνεκτιμήθηκε «η βαρύτητα και οι συνθήκες τέλεσης του ανωτέρω πειθαρχικού παραπτώματος, η προσωπικότητα του και η εν γένει καλή συμπεριφορά που επέδειξε εντός και εκτός του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ