ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μόρια: Ταυτοποιήθηκε η νεκρή - Φόβοι ότι στη φωτιά πέθανε και το μωρό της

Φωτιά στη Μόρια: Ταυτοποιήθηκε η νεκρή - Φόβοι ότι στη φωτιά πέθανε και το μωρό της
Facebook/Ihab Abassi

Σε μια Αφγανή μητέρα ανήκει η σορός που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μόρια.

Η ταυτοποίηση ολοκληρώθηκε και προέκυψε ότι η γυναίκα από το Αφγανιστάν είναι ότι πρώτο θύμα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα της βρέθηκε μια καμένη κουβέρτα όπου μέσα οι Αρχές εντόπισαν υπολείμματα δέρματος και υποθέτουν ότι πρόκειται για το απανθρακωμένο άψυχο σώμα του μωρού της.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξέσπασε μέσα στον οικίσκο την ώρα που η γυναίκα μαγείρευε και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Και ενώ η φωτιά εξαπλωνόταν με επικίνδυνους ρυθμούς τα πυροσβεστικά οχήματα ήταν αδύνατο να φτάσουν καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είχαν βγει στα κεντρικά σημεία μέσα στο ΚΥΠ και εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά να φτάσουν στο σημείο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, 20 λεπτά νωρίτερα είχε ξεσπάσει και άλλη πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση σε απόσταση περίπου 400 μέτρων εξωτερικά του Κέντρου.



Οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που ξέσπασε η Πυρκαγιά ενώ η εικόνα που δίνουν αυτή την ώρα οι αστυνομικοί είναι της «φαινομενικής ηρεμίας».

Διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν για μέτρα τάξης στο ΟΑΚΑ επιβιβάζονται σε C-130 και φεύγουν για τη Μυτιλήνη ενώ όσες αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν στη Μόρια είναι σε επιφυλακή.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

«Ασφυκτιά» η Μόρια

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στο hot spot της Μόριας.

Περί τις 5.000 ζουν μέσα στον περίκλειστο χώρο του ΚΥΤ, ενώ οι υπόλοιποι ζουν σε κτήματα γύρω από τον καταυλισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ