ΕΛΛΑΔΑ

Βραβεία Who is Who: Τιμή για τις γυναίκες ηγέτες που ξεχώρισαν

Βραβεία Who is Who: Τιμή για τις γυναίκες ηγέτες που ξεχώρισαν
WHO IS WHO INTERNATIONAL AWARDS ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Οι κυρίες που βραβεύτηκαν Panoulis photography

Σε μία λαμπερή βραδιά στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, διοργανώθηκαν από το Who is Who, της Βίβλου διαπρεπών Ελλήνων και τον εκδότη, κο Δημήτρη Γκόρη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα Who is Who International Awards για την κατηγορία Γυναίκες Ηγέτες. Ένας νέος θεσμός, κατά τον οποίο βραβεύτηκαν ισχυρές γυναίκες ηγέτες, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αμερική, του Μονακό της Αγγλίας και του Καναδά!

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο γνωστός ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.
Στην είσοδο του Ζαππείου υποδέχονταν τους εκλεκτούς καλεσμένους ο εκδότης του WhoisWho, κος Δημήτρης Γκόρης, η διευθύντρια έκδοσης της Βίβλου προσωπικοτήτων Who is Who, κα Βίκυ Παπαγεωργοπούλου καθώς και η στενή συνεργάτης και PRManager, κα Ada Ηλιοπούλου.

WHO IS WHO INTERNATIONAL AWARDS ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ. Πηγή, Panoulis photography

Η βράβευση ξεκίνησε με την παράδοση τιμητικής πλακέτας στη διεθνούς φήμης γλύπτρια, κυρία Μαίρη Παπακωνσταντίνου που επιμελήθηκε το βραβείο - γλυπτό αποκλειστικά για τα βραβεία «Who is Who International Awards Γυναίκες Ηγέτες» και συμβολίζει τη «ΝΙΚΗ». Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στην αντιπρόσωπο της γλύπτριας, ο συλλέκτης έργων τέχνης Η.Ε. κος Γιώργος Ολύμπιος που ήρθε ειδικά για την βραδιά από το Μονακό.

Οι 14 συνολικά βραβευθείσες κυρίες που ακολούθησαν, εντυπωσίασαν το κοινό με το έργο τους, θυμίζοντας πως η Ελλάδα έχει αξιόλογες επιχειρηματίες με κύρος, ήθος και όραμα που συναρπάζει. Οι στρατηγικοί εκλέκτορες που επέλεξαν τις Γυναίκες Ηγέτες είναι η Britishpedia, η GIWA και η APSON.

WHO IS WHO INTERNATIONAL AWARDS ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Βαρδακάρη Χαρίκλεια, Μαίρη Καμπουροπούλου, Egon Matrona, Βίκυ Παγεωργοπούλου, Ειρήνη Νταϊφά . Πηγή, Panoulis photography

Πιο συγκεκριμένα, τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι:

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης του Πολιτισμού και της Αλληλεγγύης
Egon Ματρώνα (Matti) - Έχει αναγνωριστεί για σπουδαίες φιλανθρωπίες και έχει κληθεί ως Πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού, «Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό φαινόμενο». Η βράβευση έγινε από τον αντιπρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, κύριο Γιώργο Αλεξανδράτο.

Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης του Ελληνικού Εμπορίου
Ντάβου Μαρία – Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΤΑΒΟΥ Α.Ε. Την βράβευσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κύριος Κώστας Σκρέκας.

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Τομέα
Μήτση Ευγενία - Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος του «Sofitel Athens Airport». Την βράβευσε ο υφυπουργός Τουρισμού, ο κύριος Μάνος Κόνσολας.

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης της Διεθνούς Ναυτιλίας
Αρσονιάδου-Stein Καίτη - Γενική Διευθύντρια του Vancouver International Maritime Center από τον Καναδά. Την βράβευσε ο Εκδότης του Who is Who Δημήτρης Γκόρης.

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης της Τεχνολογίας
Κουτσουρέλη Έφη - Ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της εταιρείας πληροφορικής Info Quest ΑΕΒΕ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου εταιρειών Quest. Την βράβευση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Γιώργος Πατούλης.

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης του Διεθνούς Εμπορίου
Thomas Marielle – Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Stanley Black & Decker. Την βράβευση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Γιώργος Πατούλης.

• Βραβείο: Γυναίκες Ηγέτιδες της Επιχειρηματικότητας
Γκραμπόφσκι Μαρέβα και Κολοτούρα Δήμητρα – Ιδρύτριες «ZEUS + DIONE». Το βραβείο παραδόθηκε από τον εκδότη του Who is Who, κοΔημήτρη Γκορη.

• Βραβείο: 1η Γυναίκα Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά
Νταϊφά Ειρήνη - Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Stavros Daifas Maritime Corporation S.A. και Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά. Την βράβευση έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης.

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης της Διεθνούς Επιχειρηματικότητας στο χώρο της μόδας
Μπιθαρά Σοφία - Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ομίλου «B & F» ABEE. Τη βράβευσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης της Διεθνούς Επιχειρηματικότητας στο χώρο της μόδας
Μπιθαρά Κυριακού Δήμητρα- Μέλος του Ομίλου και Marketing Manager Director of B&F Group. Την βράβευσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης της Διεθνούς Ναυτιλίας
Παναγιώτου Θεοδοσίου Δέσποινα – Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Tototheo Maritime, από Κύπρο και η Πρόεδρος της διεθνούς WISTA. Την βράβευσε ο Εκδότης Δημήτρης Γκόρης.

Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης και Παγκόσμια Ακτιβίστρια για την Γυναικεία Χειραφέτηση, την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση του διαλόγου μεταξύ των Πολιτισμών Ghandi Leila – Μονεγάσκη Φιλελληνίδα και ΠαγκόσμιαΑκτιβίστρια για την Γυναικεία Χειραφέτηση, με την ευγενική διαμεσολάβηση του Η.Ε. κου Γεώργιου Ολύμπιου από το Μονακό. Βραβευμένη TV host reporter, φωτογράφος, documentary film director, published author και content producer μεεκατομμύριαθεατές. Τη βράβευσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Πλακιωτάκης.

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης του Ελληνικού Τραπεζικού Χώρου
Βαρδακάρη Χαρίκλεια – Διευθύνουσα Σύμβουλος & μέλος του Δ.Σ. της Πειραιώς Factoring, θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς. Την βράβευσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κύριος Βασίλης Κορκίδης.

• Βραβείο: Γυναίκα Ηγέτης του Ξενοδοχειακού Χώρου και του Χώρου της Τέχνης
Καμπουροπούλου Μαίρη - Ιδιοκτήτρια του Aqua Grand Exclusive Deluxe Resort Ρόδος. Την βράβευσε ο υφυπουργός Τουρισμού, ο κύριος Μάνος Κόνσολας.

WHO IS WHO INTERNATIONAL AWARDS ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Μαίρη Καμπουροπούλου, Γιώργος Καμπουρόπουλος, Αντα Ηλιοπούλου, Βασίλης Ζούλιας, Βίκη Χατζή, Ρένος Χαραλαμπίδης. Πηγή, Panoulis photography

Υπουργοί της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Βουλευτές, Επιτετραμμένοι διπλωματικών σωμάτων, ισχυρές προσωπικότητες της ναυτιλίας καθώς και πολλοί επιχειρηματίες, τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την ξεχωριστή βραδιά. Μεταξύ αυτών η οικογένεια της Αικατερίνης της Σερβίας, προσωπικότητες του ιατρικού κύκλου, καλλιτέχνες, σχεδιαστές μόδας και κοσμικοί ήταν το κοινό της πρώτης λαμπερής βράβευσης Who is Who International Awards. Παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κα Χριστίνα Βαγενά, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης καθώς και η Βουλευτής κα Άννα Καραμανλή, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων κα. Μαρία Συρεγγέλα, ο πρώην Υπουργός κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Bιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης και η κα Χηνιάδου- Σαμπάνη υπεύθυνη πολιτιστικού προγράμματος της Ελληνικής Προεδρίας.

Ευάγγελος Γιαμούρης. Πηγή, Panoulis photography

Η ναυτιλία δήλωσε παρούσα, μέσα από ισχυρές προσωπικότητες της ναυτιλιακής λέσχης Πειραιά και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με τον Αντιπρόεδρο κο Γιώργο Αλεξανδράτο, τον Ιωάννη Τριφύλλη, την Άντζυ Χάρτμαν της Wista Hellas, τη Μαριλία Βαζαίου κ.ά.
Ανάμεσα στους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την ξεχωριστή αυτή βραδιά, ήταν ο Πρόεδρος του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού, οι επιχειρηματίες Γεώργιος Φειδάκης της FG Europe και η σύζυγος του, ο Σπυρίδης Δημήτριος του Metropolitan και η σύζυγος του, ο Αργύρης Καραβερβέρης και η σχεδιάστρια σύζυγος του Όλγα Καραβερβέρη καθώς και ο Επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Σπανός, κ.ά.

Δήμητρα Μπιθαρά Κυριακού - Μέλος του Ομίλου και Marketing Manager Director of B&F Group. Πηγή, Panoulis photography

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τον διεθνούς φήμης Έλληνα εξ Αμερικής Τενόρο Ευάγγελο Γιαμούρη, ο οποίος ήρθε να τραγουδήσει ειδικά για την βραδιά των βραβείων, σε συνέχεια της συναυλίας του στην Κίνα με τον AndreaBocceli.

WHO IS WHO INTERNATIONAL AWARDS ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Γιάννης Σμαραγδής , Δημήτρης Γκόρης και Ρένος Χαραλαμπίδης. Πηγή, Panoulis photography

Ο θεσμός βραβείων WHO IS WHO International Awards «Γυναίκες Ηγέτες» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), της Περιφέρειας Αττικής , του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων & Κέντρων για την UNESCO και του EAWC (Euro – AmericanWomen΄sCouncil).
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το CNN Greece & QUEEN PLUS, το HMG και το RSS24. Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον Ant1 TV.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ