ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Σάμο

Βίντεο - ντοκουμέντο: Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Σάμο
samos24

Βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης φέρεται να δείχνει πως ξεκίνησαν τα εκτεταμένα επεισόδια στο νησί της Σάμου μεταξύ αλλοδαπών, λόγω των οποίων ξέσπασε και η μεγάλη πυρκαγιά στο Κ.Υ.Τ του νησιού.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το Grtimes.gr, φαίνεται πως δύο ομάδες προσφύγων, Αφγανών και Σύρων, συναντήθηκαν στο δημοτικό πάρκο της πόλης, έχοντας προηγούμενα μεταξύ τους στο ΚΥΤ.

Ξαφνικά ξεκίνησε διαπληκτισμός με μπουνιές, κλωτσιές ακόμη και με αιχμηρά αντικείμενα.

Ένας καταστηματάρχης που βρισκόταν στο σημείο, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, βγήκε από το μαγαζί του, προσπαθώντας να τους σταματήσει ή να τους διώξει.

Το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα την ίδια ιστοσελίδα, ήταν η αφορμή να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις και στο ΚΥΤ Σάμου, στη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ της Δευτέρας.

Τουλάχιστον 3 Σύροι τραυματίστηκαν με αιχμηρά αντικείμενα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΚΥΤ, για τον εντοπισμό μολότοφ και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τα χθεσινά επεισόδια.

Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό εάν εντοπίστηκαν τέτοια αντικείμενα, οι αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο, φαίνεται πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό, ώστε να μην επαναληφθούν οι χθεσινές εικόνες.

Η επόμενη μέρα στο ΚΥΤ Σάμου είναι τραγική. Η φωτιά έκαψε πολλά καταλύματα και μέρος του δάσους.

Για τα προβλήματα στο hot spot είχε μιλήσει και ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Στάντζος, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη δομή έχει δυναμική μόλις 650 ατόμων, ενώ «φιλοξενεί» περί τα 6.000 άτομα, γεγονός που δείχνει και την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη, αποσυμφόρησης του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ