Μία σύλληψη για την παρέμβαση Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βασίλη Κικίλια
Συνελήφθη τελικώς ο άνδρας ο οποίος προσήχθη από τις Αρχές κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του Ρουβίκωνα στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας αναγνωρίστηκε ως ένας από τους συμμετέχοντας στην παρέμβαση.
Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος θεωρείται καινούργιο μέλος της αναρχικής συλλογικότητας. Δεν έχει καμία προσαγωγή στο ποινικό του μητρώο.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και μπογιές στο γραφείο του υπουργού και στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο.
Οι αντιδράσεις
Ο υπουργός Υγείας σχολίασε την παρέμβαση μέσω Twitter. Συγκεκριμένα έγραψε:
«Προς τους ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ Ρουβίκωνες που εισέβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ. Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον 1 από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία».
Παράλληλα, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε: «Οι γνωστοί τραμπούκοι εισέβαλαν σήμερα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Ας το καταλάβουν καλά. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Κι ας αντιληφθούν επίσης ότι τα πράγματα άλλαξαν. Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί».
Ο 21χρονος Αναστάσης Γκαρίπης έσωσε με το kite surf του δύο τουρίστες στην Επανομή
16:47
Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές
16:46
Reuters: Η Ευρώπη θωρακίζεται - Τι προβλέπει το σχέδιο στρατιωτικής ενίσχυσης για κάθε χώρα
16:40
ΔΕΔΔΗΕ: «Χαράτσι» 450 εκατ. ευρώ το χρόνο λόγω ρευματοκλοπών
16:36