ΕΛΛΑΔΑ

Joker: Δύο οι παρεμβάσεις της ΕΛΑΣ για ανηλίκους σε προβολές της ταινίας – Μία σύλληψη

Joker: Δύο οι παρεμβάσεις της ΕΛΑΣ για ανηλίκους σε προβολές της ταινίας – Μία σύλληψη
ΙΝΤΙΜΕ

Ακόμη ένα περιστατικό ίδιο με αυτό που σημειώθηκε σήμερα σε κινηματογράφο της οδού Πατησίων με την ταινία Joker, έλαβε χώρα χθες, Σάββατο, στα βόρεια προάστια.

Μία γυναίκα κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει πως ανήλικοι παρακολουθούσαν την ταινία, που είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 18 ετών, σε κινηματογράφο στο Μαρούσι και ζήτησε παρέμβασή της.

Η καταγγέλλουσα δήλωσε πως είναι υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού – όπως έγινε και σήμερα – και περίμενε στο σημείο μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί.

Υπέδειξε στους ένστολους την αίθουσα στην οποία προβαλλόταν η ταινία, αλλά και τους ανήλικους που την παρακολουθούσαν, και εκείνοι προχώρησαν στη σύλληψη του υπευθύνου του κινηματογράφου, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν, μάλιστα, τους γονείς των ανηλίκων να έρθουν και να τους παραλάβουν από τον κινηματογράφο στο Μαρούσι.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος σήμερα ύστερα από εισαγγελική εντολή, ενώ ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε να του μεταβιβαστεί η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το άτομο που κάλεσε σήμερα την αστυνομία δεν είναι το ίδιο με χθες.

Το περιστατικό στα Πατήσια, λοιπόν, είναι το δεύτερο που σημειώθηκε εντός του Σαββατοκύριακου.

Διευκρινίσεις από το υπ. Πολιτισμού

«​Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνει:

«Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ