ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αίγιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 28χρονος που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι

Τραγωδία στο Αίγιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 28χρονος που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι
ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά, ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού που κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητο του και σκότωσε ακαριαία μία 68χρονη και το εγγόνι της, τον περασμένο Αύγουστο στο Αίγιο.

Ο νεαρός δόκιμος αξιωματικός, μετά από νοσηλεία που δεν του επέτρεψε να απολογηθεί μετά το τροχαίο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας του Ναυτοδικείου όπου απολογήθηκε για τις κατηγορίες της κακουργηματικής επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκατάλειψης του χώρου του ατυχήματος και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά ελεύθερο τον 28χρονο με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Α.Τ. και της απαγόρευσης οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκ των συνηγόρων του 28χρονου Αλέξη Κούγια, ενώπιον της ανακρίτριας τόσο ο ίδιος όσο και έτερος συνήγορος του αξιωματικού, Ιωάννης Σαμέλης υποστήριξαν «ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας, ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως».

Στην ανακοίνωση του ποινικολόγου τονίζεται ότι «η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο, κατά το δυνατόν, των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ