ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας έξω από τη Βουλή

Πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ένταση μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας έξω από τη Βουλή
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήμσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 πριν από λίγο, μέλη του Σωματείου επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στην Βουλή και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας ήθελε να μπει στο εσωτερικό της Βουλής, θέλοντας να μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Όπως ενημερώνει η Τροχαία, κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον έως την Αμαλίας και η Αμαλίας από την Συγγρού προς το Σύνταγμα και η Πανεπιστημίου.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στη διάταξη του νομοσχεδίου με την οποία εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων.

Δύο κινητοποιήσεις το απόγευμα

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας να μην περάσουν διατάξεις όπως:

  • Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
  • Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
  • Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
  • Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ
  • Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

Τέλος στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ