ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει ο διάλογος για το clawback και τη φαρμακευτική δαπάνη

Ξεκινάει ο διάλογος για το clawback και τη φαρμακευτική δαπάνη

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), που εκπροσωπούν το 95% της εγχώριας αγοράς φαρμάκου, διοργανώνουν στις 14 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά, ειδική Ημερίδα με θέμα το Clawback & τη Φαρμακευτική Δαπάνη στο ξενοδοχείο Divani Caravel με την συνεργασία του Health Daily και της Boussias Communications.

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την ανάγκη έναρξης ανοικτού διαλόγου για τα θέματα του clawback και της φαρμακευτικής δαπάνης με στόχο την εξεύρεση ρεαλιστικών και πρακτικών λύσεων για την αντικατάσταση του πληθωριστικού και αντιαναπτυξιακού αυτού μέτρου και την επεξεργασία ουσιαστικών και βιώσιμων μεταρρυθμίσεων, που θα βοηθήσουν όλους τους συμμετέχοντες στο σύστημα υγείας, και πρωτίστως τους ασθενείς και την ελληνική κοινωνία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κεντρική ομιλία του κ. Adrian van den Hoven, Director General Medicines for Europe, ο οποίος θα αναλύσει το ζήτημα και από την ευρωπαϊκή του διάσταση, καθώς και του κ. Γιάννη Υφαντόπουλου, Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης, ΕΚΠΑ, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα υπό το πρίσμα των οικονομικών της υγείας.

Στο πάνελ διαλόγου με θέμα: «Φαρμακευτική Περίθαλψη και Κλειστοί Προϋπολογισμοί», έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι: Βασίλειος Κικίλιας, Υπουργός Υγείας (TBC), Ανδρέας Ξανθός, πρώην Υπουργός Υγείας (TBC), Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Μάκης Παπαταξιάρχης, Πρόεδρος Pharma Innovation Forum (PiF) και Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος ΣΑΦΕΕ

Στο πάνελ διαλόγου με θέμα: «Εργαλεία Συγκράτησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης» έχουν προσκληθεί να μιλήσουν οι: Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Υπουργείο Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη, Αντιπρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Γιώργος Τσιακαλάκης, Εκπρόσωπος, Ένωση Ασθενών Ελλάδας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Προάσπισης Δικαιωμάτων, Θετική Φωνή Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, Κώστας Παναγούλιας, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος Vianex, Βασίλης Πενταφράγκας, Εκτελεστικός Διευθυντής Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

clawback

Την ημερίδα θα συντονίσει ο δημοσιογράφος- αναλυτής Γιάννης Πολίτης, ενώ τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα παρουσιάσει ο Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γενικός Διευθυντής ΣΑΦΕΕ, Διδάκτορας Φαρμακευτικής

Η ημερίδα απευθύνεται σε Θεσμικούς Φορείς (Υπ. Υγείας, ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ), Εκπροσώπους Φαρμακευτικών Εταιρειών, Εκπροσώπους Εταιρειών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, Διαγνωστικά Κέντρα & Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Οικονομολόγους Υγείας, Μέλη Συλλόγων Ασθενών.

Για περισσότερες πληροφορίες: Νέλλη Καψή , Τ: 210 6617777 (εσωτ. 204), Fax: 210 6617 778,

E: nellykapsi@yahoo.com, Ναταλία Τουμπανάκη, Τ: 210 6617777 (εσωτ. 281), 6947936708, Fax: 210 6617 778, E: ntoubanaki@boussias.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ