ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποδοκιμασία Μιχαλολιάκου από την Μάγδα Φύσσα – Τον φώναξε «σκυλί»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποδοκιμασία Μιχαλολιάκου από την Μάγδα Φύσσα – Τον φώναξε «σκυλί»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο δικαστήριο, όπου αυτή την ώρα απολογείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται η Μάγδα Φύσσα, καθώς και συγγενείς και φίλοι του Παύλου Φύσσα. Κατά την είσοδο του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα, η μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα του φώναξε «σκυλί», ενώ οι φίλοι του φώναξαν «ου».

Μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και υπό αυστηρότατα αστυνομικά μέτρα ο κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε την απολογία του λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Με την είσοδό του στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, ο κ. Μιχαλολιάκος είδε τους οπαδούς και φίλους της Χρυσής Αυγής να στέκονται αμέσως προσοχή, την ίδια στιγμή που άρχισαν να ακούγονται από το κοινό που κάθεται στην πλευρά των θυμάτων σφοδρές αποδοκιμασίες.

Πολλοί φίλοι και συγγενείς, δε, του Παύλου Φύσσα υποδέχθηκαν τον κατηγορούμενο κρατώντας χαρτάκια με σημειωμένο επάνω μόνο τον αριθμό έξι, δηλώνοντας έτσι τον χρόνο που έχει συμπληρωθεί από τη δολοφονία του μουσικού.

Κατά την απολογία του ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι είναι αθώος και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν - εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία - κάνοντας λόγο για βρώμικη προπαγάνδα και πολιτική σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει για πρώτη φορά δικάζεται ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος για πράξεις οπαδού του κόμματός του, και αναφέρει πως ο ίδιος είχε καταδικάσει το έγκλημα στο Κερατσίνι, δηλαδή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από το βήμα της Βουλής.

Η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής είναι και η τελευταία, προτού κλείσει η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εγκαίρως, δια των συνηγόρων του, διεμήνυσε πως δεν επιθυμεί να σταθεί στο βήμα του δικαστηρίου με τη σειρά του καταλόγου και ζήτησε να απολογηθεί τελευταίος αφού έχουν προηγηθεί όλες οι απολογίες των συγκατηγορουμένων του, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ