ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ: Ο 55χρονος εργάτης είχε τραυματιστεί ξανά

Εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ: Ο 55χρονος εργάτης είχε τραυματιστεί ξανά
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αναβρασμός επικρατεί στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ μετά το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης και στοίχισε τη ζωή σε έναν 55χρονο άνδρα.

Ο άτυχος οικογενειάρχης ήταν το 6ο θύμα από το 2009 και το 78ο από την ημέρα λειτουργίας της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι σήμερα απεργούν προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην κηδεία του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πριν λίγο καιρό ο 55χρονος που σκοτώθηκε, είχε τραυματιστεί και πάλι και μάλιστα είχε υποστεί εγκαύματα.

Ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων, κ. Καζάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «μικροατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει συντήρηση» των μηχανημάτων.

Από την άλλη, ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Κορετζέλος επιβεβαίωσε ότι ο 55χρονος ήταν το τρίτο θύμα μέσα στους τελευταίους μήνες και είπε ότι από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει πόρισμα για να γνωρίζουν τα αίτια, δεν μπορεί και να βγει κάποιο συμπέρασμα για το ποιος φταίει.



Έξι συλλήψεις - Τι λένε οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, μετά το δυστύχημα οι Αρχές προχώρησαν την Τετάρτη στη σύλληψη έξι ατόμων.

Πρόκειται για πέντε εργαζόμενους στη νικελοβιομηχανία και τον τεχνικό ασφαλείας της επιχείρησης, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν από το ΑΤ Λοκρών στα Δικαστήρια Λαμίας προκειμένου να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικές, όπως η πρόκληση έκρηξης και η ανθρωποκτονία που προήλθε από τυχόν παραλείψεις τους.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που βρίσκονταν στη βάρδια τη στιγμή που έγινε το κακό, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Όπως γράφει το lamiareport.gr, δύο ακόμη άνθρωποι κινδύνευσαν άμεσα από το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε, ενώ ο θάνατος του άτυχου οικογενειάρχη ήταν ακαριαίος από αντικείμενο που εκσφενδονίσθηκε από την έκρηξη.

Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων συνεχώς κάνουν λόγο για «απαξίωση του εργοστασίου» το τελευταίο διάστημα, για «συντηρήσεις οι οποίες δεν γίνονται στο χρόνο τους» και ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και τα σχέδιά της σε σχέση με το μέλλον της βιομηχανίας.

Μάλιστα, στη Λάρυμνα αναμένουν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΡΚΟ για να έχουν μια συζήτηση μαζί του ελπίζοντας να πάρουν κάποιες απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε καταγγελθεί και πάλι ένα παρόμοιο συμβάν, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν εργαζόμενοι, γεγονός το οποίο το αποδίδουν σε θέμα τύχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ