ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία λόγω βροχής

Κακοκαιρία - Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία λόγω βροχής

Με μεγάλη υπομονή αλλά και ψυχραιμία θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται την Παρασκευή στους δρόμους της Αθήνας καθώς η κακοκαιρία, με κύριο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και τις ισχυρές βροχοπτώσεις έφεραν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για ακόμη μία φορά, σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στον Κηφισό.

Το «ποτάμι» θυμίζει και πάλι απέραντο πάρκινγκ, με τις ουρές στο ρεύμα ανόδου να ξεκινούν από το ύψος του Ρέντη και μέχρι τη Φιλαδέλφεια τα οχήματα να πηγαίνουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Καλύτερη, προς το παρόν, η εικόνα στο ρεύμα καθόδου, με τις καθυστερήσεις να ξεκινούν από το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Υπομονή απαιτούν επίσης η Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, η Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, η Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, η λεωφόρος Αθηνών, η Ιερά Οδός, η Πατησίων και στα δύο ρεύματα, η Βουλιαγμένης και η Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα και οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Ο καιρός την Παρασκευή

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, αναμένουμε σήμερα Παρασκευή.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τις από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα τμήματα, με τα φαινόμενα αργά το βράδυ να περιορίζονται στα βορειοανατολικά.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 10 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά με εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά με εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το
απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και
πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη με εξασθένηση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα βόρεια με εξασθένηση από τη νύχτα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ που από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ