Έπισκεψη Σι Τζινπίνγκ: Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα - Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά και αλλαγές στη λειτουργία του Μετρό, τίθενται σταδιακά σε ισχύ, λόγω της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας και για «λόγους ασφαλείας», ο σταθμός «Σύνταγμα» έκλεισε στις 9 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, αυτές θα συνεχιστούν το μεσημέρι και τις απογευματινές ώρες, ενώ στον Πειραιά μόνο το απόγευμα.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα αναπτυχθούν για την διαχείριση της κυκλοφορίας.

Το πρόγραμμα του Κινέζου Προέδρου

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, σήμερα στις 09:50, ο Κινέζος Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, στις 11:10 ο Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Θα ακολουθήσει τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Αργότερα, στις 16.30 οι δύο ηγέτες, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) στο λιμάνι του Πειραιά.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου στις 19:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο οποίο θα παραστεί ο πρωθυπουργός.

Αύριο Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διαβάστε επίσης