Λοβέρδος για ποινική δίωξη: «Αμετανόητοι σκευωροί»
Πηγή: INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για «αμετανόητους σκευωρούς, που θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους» έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, αντιδρώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του που παρήγγειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis.

Παράλληλα σημείωσε ότι «εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο».

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει», τόνισε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση.  

Η δίωξη, όπως είναι γνωστό, παραγγέλλεται μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο πρώην υπουργός είχε κληθεί και είχε δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι επί υπουργίας του (την περίοδο Απρίλιος 2011-Μαΐος 2012) εισήχθησαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Διαβάστε επίσης