ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε από Τεχνόπολη και Δήμο Αθηναίων η Κατερίνα Γκαγκάκη

Παραιτήθηκε από Τεχνόπολη και Δήμο Αθηναίων η Κατερίνα Γκαγκάκη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την παραίτησή της από τη θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, όσο και της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης υπέβαλλε η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τον τρόπο που σχολίασε το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης και ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας Νομικής, μέσα στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έκανε αποδεκτή «για λόγους ευθιξίας» τη διπλή παραίτηση:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας - Ινέζ Αγγελή - Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας.», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το χρονικό

Η διακωμώδηση του περιστατικού ασέλγειας στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, στην οποία συμμετείχε η κ. Γκαγκάκη, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος, ήταν αυτός που ζήτησε την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει:

«Τα πράγματα είναι απλά: Η κυρία Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία».

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τετάρτη, η υπέυθυνη του τομέα Πολιτισμού στον δήμο Αθηναίων, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Κώστα Μπακογιάννη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ