ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία - Συλλήψεις και προσαγωγές στα Εξάρχεια

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία - Συλλήψεις και προσαγωγές στα Εξάρχεια
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η μαζική διαδήλωση για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την κεφαλή της πορείας να φτάνει έξω από την αμερικανική πρεσβεία στις 18:00.

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στην πορεία της 46ης επετείου, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 16:40 ολοκληρώθηκε η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Συλλήψεις και προσαγωγές στα Εξάρχεια

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια για άτομα που βρίσκονται σε ταράτσες πολυκατοικιών.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά συλλήψεις και προσαγωγές δύο ατόμων.