«Το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά»: Το ΟΠΑ διαψεύδει τα περί ανακατάληψης
Πηγή: ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαψεύδει σημερινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο περί ανακατάληψης των υπογείων του Πανεπιστημίου, μετά την μεγάλη επιχείρηση που έκανε η αστυνομία.

 

Σε ανακοίνωσή του το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος, διαψεύδει την είδηση και σημειώνει πως το ΟΠΑ λειτουργεί κανονικά.

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελεί υπό κατάληψη, σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ομάδα αντιεξουσιαστών επέστρεψε στον υπόγειο χώρο του Πανεπιστημίου σπάζοντας το λουκέτο, εννέα μέρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε ένας χώρος που χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο από κουκουλοφόρους. Οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικούλειτουργού και με τη συνδρομή κλειδαρά, άνοιξαν την πόρτα και βρέθηκαν μπροστά σε κοντάρια και κράνη, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, μπουκάλια άδεια, πυροσβεστήρες, και ρούχα που χρησιμοποιούσαν οι κουκουλοφόροι για να αλλάζουν μετά τις επιθέσεις και να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης