Τελεσίγραφο 15 ημερών στους καταληψίες κτηρίων στην Αθήνα
Τελεσίγραφο 15 ημερών δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στους καταληψίες κτηρίων να εγκαταλείψουν τους συγκεκριμένους χώρους.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο ζητά να μάθει, εάν μέσα στα υπό κατάληψη κτήρια υπάρχουν αλλοδαποί, ώστε να επικοινωνήσουν και να μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.
Επίσης, καλεί τους διαχειριστές των κτηρίων, εάν πρόκειται για ιδιώτες ιδιοκτήτες, να επικοινωνήσουν μαζί τους και να συμφωνήσουν όρους μίσθωσης.
Η ανακοίνωση δείχνει σε ξεκάθαρο τόνο ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέλει να τελειώσει μία και καλή με το θέμα των παράνομων καταλήψεων στην Αθήνα.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, η προθεσμία για την εκκένωση αρχίζει να μετράει από σήμερα που δημοσιεύτηκε στον Τύπο.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.
Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».
Βρετανία: Όχι οθόνες πριν τα δύο έτη, μία ώρα την ημέρα μέχρι τα πέντε η σύσταση της κυβέρνησης
13:22
Το Ισραήλ απειλεί την Τεχεράνη με νέα χτυπήματα: «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» - Μπλόκο Ιράν σε τρία πλοία στα Στενά του Ορμούζ
13:18
Νέα δράση 50 εκατ. ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις - Ενίσχυση της παραγωγής στη χώρα
13:07
Με την υπογραφή Τραμπ τα αμερικανικά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων από τον Ιούνιο
13:07