Σε δύο ATM τραπεζών προκάλεσαν ζημιές και έβαλαν φωτιά τα ξημερώματα κουκουλοφόροι.

Οι δράστες χτύπησαν στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αχαρνών αλλά και στη Νέα Σμύρνη, με πιθανότερο τρόπο δράσης να περιέλουσαν με βενζίνη τα ΑΤΜ.

Αμέσως μετά, εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Με την υπόθεση ασχολείται η κρατική ασφάλεια και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για αντίδραση οργανωμένης ομάδας αντιεξουσιαστών απέναντι στις δράσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Την ίδια ώρα πάντως, ένα κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με υπογραφή «Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ» προκαλεί ερωτήματα, καθώς ο συντάκτης του υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη αναρχική ομάδα έχει ανακαταλάβει τα υπόγεια του οικονομικού πανεπιστημίου όπου το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης.

Την ίδια ώρα, εκτοξεύει απειλές και κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κατηγορεί τον πρύτανη πως έδινε εντολή να κλείνουν οι είσοδοι του πανεπιστημίου κάθε φορά που γινόταν επιχείρηση της αστυνομίας γύρω από το πανεπιστήμιο «αποτρέποντας την είσοδο των κυνηγημένων στο άσυλο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που καλεί τους καταληψίες κτηρίων στην Αθήνα να τα εγκαταλείψουν ή να έρθουν σε συμφωνία με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες για την καταβολή μισθώματος.

Σήμερα, σε δύο κτήρια που είναι σε κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας διαμένουν μόνο αλλοδαποί ενώ 10 κτήρια στην περιοχή του κέντρου έχουν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές ενώ έχει δοθεί η δυνατότητα να διαμένουν και κάποιοι αλλοδαποί.

 

Διαβάστε επίσης