ΕΛΛΑΔΑ

Προς παραίτηση ο δήμαρχος Σάμου για το κλειστό κέντρο φιλοξενίας στο νησί

Προς παραίτηση ο δήμαρχος Σάμου για το κλειστό κέντρο φιλοξενίας στο νησί
ΙΝΤΙΜΕ

Με παραίτηση απειλεί ο δήμαρχος Σάμου και, σχεδόν, το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου του σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί δημιουργίας κλειστού κέντρου φιλοξενίας στο νησί, όπου θα εγκατασταθούν 5.000 και πλέον μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο κ. Γιώργος Στάντζος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατήγγειλε πως δεν τηρούνται οι υποσχέσεις που είχε λάβει από την κυβέρνηση και έκρινε πως «τα αριθμητικά δεδομένα είναι εκρηκτικά, πλήρως ανησυχητικά και είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε άλλου είδους εκτροπές».

Χαρακτήρισε «προβληματική» τη φιλοδοξία της κυβέρνησης να φιλοξενηθούν τόσες χιλιάδες άτομα στο νησί και τόνισε: «Το νησί μετατρέπεται σε πλωτή φυλακή».

«Συμφωνούμε πλήρως με το κλείσιμο του ΚΥΤ Σάμου», είπε και δήλωσε πως αυτό που ζητά το δημοτικό συμβούλιο είναι να προχωρήσει το σχέδιο για το κέντρο φιλοξενίας 1.200 ατόμων, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται.

Παράλληλα, ο κ. Στάντζος κατήγγειλε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση επί των σχεδίων της κυβέρνησης από καμία πλευρά.



Όπως είπε, παρότι συμφωνεί σε γενικά πλαίσια με το σχέδιο, οι αριθμοί για την Σάμο δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί.

Σήμερα στο ΚΥΤ του νησιού – όπου η χωρητικότητα είναι 680 άτομα – φιλοξενούνται 6.500.

«Απευθυνόμαστε στην ηγεσία της χώρας, ζητάμε συζήτηση και αλλαγή του σχεδιασμού. Αλλιώς θα παραιτηθούμε». Δεν μπορεί να αποδεχθούμε η Σάμος, που ποτέ δεν είχε τζαμί, να έχει ένα μουσουλμανικό χωριό/πόλη 5.000 και πλέον ατόμων, είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ