ΕΛΛΑΔΑ

Ένας χρόνος από τη δολοφονία Τοπαλούδη: «Το σπίτι μας έγινε ο τάφος μας» δηλώνει ο πατέρας

Ένας χρόνος από τη δολοφονία Τοπαλούδη: «Το σπίτι μας έγινε ο τάφος μας» δηλώνει ο πατέρας
ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο Διδυμότειχο θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής το ετήσιο μνημόσυνο της Ελένης Τοπαλούδη, της 21χρονης φοιτήτριας που βρέθηκε νεκρή, τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου του 2018, στη Ρόδο

«Αυτόν τον χρόνο έχει σταματήσει η ζωή μας, έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα μας. Στην ουσία δηλαδή το σπίτι μας έγινε ο τάφος μας και εύχομαι πραγματικά κανένας γονιός να μην βρεθεί στη θέση που είμαστε εμείς», δήλωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star.

«Η ζωή για εμάς σταμάτησε πέρυσι, η ψυχή μας αιμορραγεί συνέχεια», συνέχισε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Αναφερόμενος στις πρώτες ώρες μετά τον εντοπισμό της σορού της κόρης του -πριν σχεδόν ένα χρόνο- και την αρχή των αποκαλύψεων για την υπόθεση που συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη, είπε:

«Πρώτα πρώτα όταν ήρθαν από την ασφάλεια εδώ στο Διδυμότειχο και μας έδειξαν κάποιες φωτογραφίες και διαπιστώθηκε ότι ήταν η Ελένη μας νεκρή. Το δεύτερο ήταν όταν ήμασταν στο σπίτι της και προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πραγματάκια της, τα φρουτάκια της μέσα στο ψυγείο, την μισοφαγωμένη τσίχλα της τα κράτησα ως ανάμνηση».



Η δίκη για την υπόθεση θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 20χρονος Αλβανός κι ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούνται για βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

«Οι κατηγορούμενοι, αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση ενώ επιπλέον επιχείρησαν να την θανατώσουν και δια στραγγαλισμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία για την υπόθεση έχει εμπλουτιστεί με σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν από την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των δύο κατηγορουμένων αλλά και το άνοιγμα των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.

Αυτό που περιμένουν οι Αρχές, ενόψει της έναρξης της δίκης, είναι να μάθουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων της Ελένης Τοπαλούδη στο Facebook καθώς σύμφωνα με το βούλευμα, ο 20χρονος Αλβανός κατηγορούμενος φέρεται να έστειλε μήνυμα μέσω messenger στην 21χρονη φοιτήτρια, προκειμένου να συναντηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ