Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Κινέτα - Κινδύνευσαν ζωές
Εικόνες απόλυτης καταστροφής έρχονται από την περιοχή της Κινέτας, η οποία επλήγη σοβαρότατα από την κακοκαιρία «Γηρυόνης».
Το ρέμα Πίκας υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει έως την Εθνική οδό και να αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας.
Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνευσαν ζωές, είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Οι ορμητικοί χείμαρροι έχουν παρασύρει ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης, μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.
Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις. Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.
Παράλληλα, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας που έχει διακοπεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου (Ολυμπία οδό), στο ύψος της Κινέττας και ειδικότερα από τον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας έως τον Ισθμό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.
«Προλάβαμε με τις πιτζάμες και βγήκαμε έξω. Τέσσερα άτομα στο παρά πέντε γλιτώσαμε», είπε κάτοικος της περιοχής στο CNN Greece.
Κατερίνη: Εισαγγελική παρέμβαση για την άγρια επίθεση σκύλων σε τουρίστρια - Στη ΜΕΘ η 61χρονη
12:01
«Φρένο» στα σενάρια προσέγγισης Κωνσταντινόπουλου από τη ΝΔ βάζει ο Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» (vid)
12:00
Το Ισραήλ απειλεί ξανά το Λίβανο: «Αυτή είναι μόνο η αρχή - Θα χάσουν εδάφη»
11:51
Κυκλοφόρησε η διαφημιστική καμπάνια που γύρισε η Λίλι Κόλινς στα Πετράλωνα (vids)
11:48