ΕΛΛΑΔΑ

Διδυμότειχο: Στο νοσοκομείο βρέφος από δαγκωματιές ποντικιών

Διδυμότειχο: Στο νοσοκομείο βρέφος από δαγκωματιές ποντικιών
Pixabay

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης νοσηλεύεται 3,5 μηνών βρέφος, το οποίο φέρει δαγκωματιές από ποντικούς και είχε μεταφερθεί το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τον παππού του σε πολύ κακή κατάσταση.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κοριτσάκι διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου φέροντας σημάδια ακραίας παραμέλησης καθώς του έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης.

Μετά την παροχή της πρώτης φροντίδας, κατά την οποία η κατάσταση του βρέφους σταθεροποιήθηκε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, για εξειδικευμένη νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, έχουν συλληφθεί οι δύο γονείς, ο 22χρονος πατέρας και η ανήλικη 16 ετών μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά, που φέρεται να διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.

Μεγάλος κίνδυνος η λεπτοσπείρωση


«Το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό, και αν αυτό ισχύει ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις. Το σημαντικό είναι ότι δεν τίθεται θέμα κινδύνου ζωής. Αρχικά θα πάει στο χειρουργείο για την περιποίηση των τραυμάτων και θα ακολουθήσει μία πορεία σταδιακής αποκατάστασης», εξηγεί ο κ. Αδαμίδης.

Εκτιμά επίσης πως το παιδί παραμελήθηκε καθώς «τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ