Λέκκας στο CNN Greece: O σημερινός σεισμός στην Κρήτη δεν συνδέεται με τη δόνηση των 6,1 Ρίχτερ
Πηγή: INTIME

Την εκτίμηση ότι δεν προκύπτει ανησυχία από τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη κάνει μιλώντας στο CNN Greece ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στην περιοχή Αγία Ρουμέλη στη νότια Κρήτη με εστιακό βάθος 4 χλμ.

Ο σεισμός έχει αισθητός στην περιοχή και σε μικρό τμήμα των Χανίων και σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης καταπτώσεις βράχων.

«Αν και είναι νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, προς το παρόν η σεισμική δόνηση δεν εμπνέει ανησυχία. Ο σεισμός δεν συνδέεται με τη σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στις 27 Νοεμβρίου μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης», σημειώνει ο σεισμολόγος. 

Σημειώνεται ότι στις 27 Νοεμβρίου είχε σημειωθεί ισχυρός σεισμός στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης. Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας και στην Αττική.

 

 

Διαβάστε επίσης