ΕΛΛΑΔΑ

Λίνα Κοεμτζή: Η οικογένειά της επικήρυξε δύο υπόπτους

Λίνα Κοεμτζή: Η οικογένειά της επικήρυξε δύο υπόπτους

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών εκδικάστηκε η υπόθεση της διακίνησης – διαρροής των αποκαλυπτικών φωτογραφιών της Λίνας Κοεμτζή. Στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας αντιπροσωπεύθηκε από τον δικηγόρο του.

Στη δίκη που ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε πλήθος μαρτύρων μεταξύ αυτών η μητέρα, ο πατέρας και οι αδελφές της Λίνας.

Αθωωτική η πρόταση του Εισαγγελέα

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων και των κατηγορουμένων, ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι, καθώς οι φωτογραφίες που είδαν ή είχαν δεν αποτελεί παρέμβαση σε αρχείο προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η μητέρα της φοιτήτριας κατέθεσε ότι ψάχνοντας το κινητό της κόρης της μετά τον θάνατό της, διάβασε μήνυμα του πρώτου κατηγορούμενου, ο οποίος της είχε κάνει τη φωτογράφιση, στο οποίο της έγραφε ότι «1-2 φωτογραφίες του ξέφυγαν».

«Της είχε υποσχεθεί ότι θα την κάνει μοντέλο, την έπεισε να κάνει τη φωτογράφιση και της έταξε και χρήματα. Η Γαλήνη (σ.σ. η Λίνα) ντρεπόταν πολύ και δεν ερχόταν στα Γιαννιτσά. Τότε ήταν 18-19 ετών».



Τι ισχυρίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι

«Δεν έγινε ποτέ διακίνηση των φωτογραφιών της Γαλήνης με πρόθεση και προσπάθησε να αποκαταστήσει στη συνέχεια ότι έγινε. Έψαξε να δει αν υπάρχουν κάπου φωτογραφίες για να σβηστούν. Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι προσωπικά δεδομένα», ισχυρίστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος, ενώ ο δεύτερος είπε:

«Είδα τέσσερις φωτογραφίες της Γαλήνης. Ήταν γυμνές φωτογραφίες. Τη Γαλήνη την είχα από παλιά φίλη στο Facebook. Της έστειλα μήνυμα και της είπα ότι έχω δει τις φωτογραφίες. Τη ρώτησα ποιος τις τράβηξε. Δε μου απάντησε. Τους συγκατηγορούμενους μου δεν τους γνωρίζω. Λυπάμαι για ό,τι έγινε».

Τέλος, ο τρίτος κατηγορούμενος ανέφερε: «Είδα τις φωτογραφίες της Γαλήνης σε κινητά κι επειδή είχαμε και μια μακρινή συγγένεια, δεν της είπα κάτι, ούτε ασχολήθηκα περαιτέρω».

«Ο κατηγορούμενος τη Γαλήνη μου την διέσυρε. Την χλεύασαν. Την κορόιδεψε. Νομίζω ότι θα έπρεπε η ποινή να ήταν μεγαλύτερη. Νιώθω δικαιωμένη αλλά δεν νιώθω την απόλυτη δικαίωση», είπε η μητέρας της αποθανούσας, μιλώντας στο Open.

Πάντως, μέσω του συνηγόρου της, η οικογένεια προχώρησε σε «επικήρυξη» δύο ανδρών, που σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, βγήκαν από τη φοιτητική εστία το μοιραίο βράδυ και λίγα λεπτά μετά την πτώση στο κενό, προσφέροντας 5.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες. Πρόκειται για δύο άνδρες.

Ο πρώτος είναι από 21 έως 25 ετών με ύψος 1,75 έως 1,80. Ζυγίζει 80 κιλά και έχει κοντό μαλλί. Ο δεύτερος έχει ηλικία από 26 έως 30 ετών, με ύψος 1,80 έως 1,85 και ζυγίζει 90 κιλά.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ