ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις προσαγωγές για τα τρικάκια έξω από το σπίτι του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Τρεις προσαγωγές για τα τρικάκια έξω από το σπίτι του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Παρεμβάσεις με την αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα είχαν κάνει στο παρελθόν τα δύο από τα τρία άτομα που προσήχθησαν απόψε από το σπίτι του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, όπου ομάδα ατόμων πέταξε τρικάκια και φώναξε συνθήματα κατά της ανακατάληψης του κτηρίου της Βανκούβερ αλλά και των αιθουσών μέσα στο οικονομικό πανεπιστήμιο.

Όπως διαπίστωσαν οι Αρχές ασφαλείας, ο ένας από τους προσαχθέντες ήταν ανάμεσα στα μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα, όταν είχαν εισβάλει στο προαύλιο της Βουλής φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια, ενώ ο δεύτερος από τους προσαχθέντες, όταν είχε γίνει παρέμβαση, σε ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στα γραφεία του ΕΒΕΑ. Το τρίτο άτομο από τους προσαχθέντες ήταν γνωστός στις Αρχές γιατί είχε προσαχθεί το 2017.

Και τα τρία άτομα αφέθησαν ελεύθερα, ενώ όπως αποδείχτηκε οι αστυνομικοί που ήταν στο σπίτι του πρύτανη λειτούργησαν ακαριαία με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσουν τους τρεις προσαχθέντες και να τους οδηγήσουν λίγο αργότερα για την εξακρίβωση στοιχείων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Πάντως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα δύο άτομα που είχαν συμμετάσχει σε παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα δεν αποκλείεται στην πορεία να αποστασιοποιήθηκαν και να επέλεξαν άλλη ομάδα δράσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ