Βόμβα στου Ζωγράφου: «Θα μπορούσε να είχε προκαλέσει νεκρό» - Περιείχε καρφιά και πυρίτιδα
Ενεργός εκρηκτικός μηχανισμός που «θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ακόμη και νεκρό» θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ότι ήταν η βόμβα που τοποθετήθηκε στον μαντρότοιχο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το Α.Τ. Ζωγράφου.
Μέσα στον μηχανισμό εντοπίστηκε πυρίτιδα, καθώς επίσης και δεκάδες καρφιά.
Το ρολόι ήταν προγραμματισμένο ώστε η βόμβα να εκραγεί κανονικά και μάλιστα, μόλις λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της.
Στην περιοχή ακούστηκαν δύο ήχοι εκρήξεων: ο πρώτος ήταν από την ελεγχόμενη έκρηξη που προκάλεσαν οι πυροτεχνουργοί, ενώ ο δεύτερος από εκείνη του μηχανισμού.
Όπως αποκαλύφθηκε, η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό σωλήνα και ολόκληρος ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο.
Αυτή τη στιγμή, στα εργαστήρια οι πυροτεχνουργοί προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιο ήταν το λάθος στη συνδεσμολογία και δεν εξερράγη η βόμβα.
ΠΟΥ για Έμπολα: Η επιδημία στο Κονγκό είχε ξεκινήσει μήνες πριν κηρυχθεί επισήμως
19:26
Ισπανία: Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στην Ανδαλουσία - Στη μάχη 600 πυροσβέστες, 800 εκτοπισμένοι
19:15
Ουκρανία: Ομοβροντία εκτόξευσης έως και 200 βαλλιστικών πυραύλων σχεδιάζει η Ρωσία
19:05
Σαουδική Αραβία: Δεκαέξι υπήκοοι Μπαγκλαντές νεκροί από φωτιά σε εργοστάσιο στο Ριάντ
18:54