ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής της αλ Κάιντα που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Ποιος είναι ο τζιχαντιστής της αλ Κάιντα που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Ο 29χρονος Mirsad Bectasevic έφτιαχνε βόμβες μέσα στο σπίτι του και εκρηκτικούς μηχανισμούς ενώ αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα στα Βαλκάνια. 

mirsad

Ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα στα Βαλκάνια, με το κωδικό όνομα «Μάξιμους», ήταν ο 29χρονος Mirsad Bectasevic που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη. Με καταγωγή από τη Βοσνία, συνελήφθη στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, μαζί με έναν 20χρονο τον Amer Al Hasani, υπήκοο Υεμένης, οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση.

Ο Μπεκτάσεβιτς είχε τηλεφωνικές επαφές με πυρήνες της αλ Κάιντα σε όλη την Ευρώπη και στις τηλεφωνικές του κλήσεις κατά τη διάρκεια της έρευνας των αρχών το 2005 εντοπίστηκαν κλήσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Tο 2005 σε έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι του Mirsad Bectasevic, από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, είχαν βρεθεί εκρηκτικές υλικές, ζώνη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος με μάσκα να απειλεί με χτυπήματα τρομοκρατικά σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο.

IMG 0793

Στο βίντεο που ήθελε να ανεβάσει στο διαδίκτυο απειλούσε ότι θα κάνουν επιθέσεις σε πρεσβεία δυτικής χώρας καθώς και σε Ευρωπαϊκές χώρες, ως αντίποινα για την επέμβαση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα
Κωδικό όνομα «Μάξιμους» είχε ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης
Τζιχαντιστής της αλ Κάιντα συνελήφθη στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ