ΕΛΛΑΔΑ

Ο Π. Γιαννάκης επικεφαλής του Γηπέδου Ζωής, της νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου

Ο Π. Γιαννάκης επικεφαλής του Γηπέδου Ζωής, της νέας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου

To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και ο θρύλος του μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, παρουσίασαν το Γήπεδο Ζωής, έναν νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό και μία πρωτοβουλία που έχει ως σημείο εκκίνησης την παλιά γειτονιά του Παναγιώτη Γιαννάκη στα δυτικά προάστια της Αττικής.

Την παρουσίαση του project έκαναν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

Πρωταρχικός σκοπός του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Γήπεδο Ζωής είναι η ενίσχυση των νέων, μέσα από τη δημιουργία ενός καινοτόμου, φιλόξενου χώρου –τόσο φυσικού όσο και κοινωνικού- που θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη, εξέλιξη και θετική αλλαγή, προσφέροντας πληθώρα υποστηρικτικών προγραμμάτων.

Η δωρεά του ΙΣΝ υποστηρίζει τη δημιουργία, εντός των επόμενων δυόμισι ετών, ενός υπερσύγχρονου χώρου στη δυτική Αττική και, στη συνέχεια, την πλήρη λειτουργία του. Οι νέες εγκαταστάσεις θα προσφέρουν έναν ασφαλή, υγιή και γεμάτο ερεθίσματα χώρο για παιδιά και νέους, ηλικίας 6 έως 18 ετών, προκειμένου να συναντιούνται καθημερινά και να απασχολούνται σε πλήθος δραστηριοτήτων, από το σχόλασμα μέχρι τις 9 μ.μ. Τα προγράμματα του νέου Κέντρου θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού, όπως αθλητική εκπαίδευση, βοήθεια στη σχολική μελέτη, προγράμματα ευεξίας, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προετοιμασίας, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ποικίλα προγράμματα δεξιοτήτων, καθώς και ένα καθημερινό ζεστό γεύμα και υγιεινό σνακ.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και η ομάδα του Γηπέδου Ζωής πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα την πιλοτική εφαρμογή της πρωτοβουλίας μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων και παρουσιάσεων σε όλη την Αθήνα, ερχόμενοι σε επαφή με τους νέους της κάθε περιοχής. Ξεκινώντας από τη Νίκαια, την άνοιξη του 2020, το Γήπεδο Ζωής σκοπεύει να «βγει στο δρόμο», σε σχολεία, πλατείες, δημοτικά κέντρα, και άλλους δημόσιους χώρους, διοργανώνοντας δωρεάν δράσεις για παιδιά και νέους.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $2.8 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.500 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 124 κράτη ανά τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ