Αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ΕΛΑΣ για την κατάληψη της οδό Ματρόζου στο Κουκάκι οι συλληφθέντες στο διπλανό σπίτι.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και δύο γιοι του 23 και 26 χρονών (ο ένας είναι ασκούμενος δικηγόρος) δηλώνουν, μέσω της υπεράσπισή τους, στο CNN Greece ότι δεν είχαν καμία σχέση με τους καταληψίες. Καταγγέλλουν επίσης ότι κακοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Προτίθενται μάλιστα να κάνουν μήνυση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία.

Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Θοδωρή Μαντά.

Το ένταλμα

Σύμφωνα με την Υπεράσπιση, η τετραμελής οικογένεια βγήκε στα παράθυρα του σπιτιού της (όπως και όλη η γειτονιά) για να δει τι γίνεται, όταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη στις 6:30 το πρωί. Στη συνέχεια τους χτύπησαν το κουδούνι τα ΜΑΤ και τους ζήτησαν να περάσουν μέσα από το σπίτι τους στη διπλανή κατάληψη. Ο κ. Ινδαρές τους ρώτησε αν έχουν ένταλμα και αν παρίσταται εισαγγελέας. Οι αστυνομικοί απάντησαν αρνητικά, σύμφωνα με την Υπεράσπιση, και ο κ. Ινδαρές δε τους επέτρεψε να μπουν. Τους είπε να φέρουν ένταλμα για να τους επιτρέψει την είσοδο.

Στην ταράτσα

Λίγο μετά, η οικογένεια Ινδαρέ άκουσε ποδοβολητό στην ταράτσα του σπιτιού της. Ανέβηκαν και ο 4 επάνω (ο δύο γονείς και οι γιοι) όπου είδαν τα ΜΑΤ να βρίσκονται εκεί. Προφανώς τα ΜΑΤ είχαν ανέβει από τη σιδερένια εξωτερική σκάλα της κατάληψης που εφάπτεται στην οικία Ινδαρέ. Κατά την Υπεράσπιση, τότε τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν βάναυσα τον πατέρα και τους δύο γιους, τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Στις διαμαρτυρίες της μητέρας, κατά την Υπεράσπιση πάντα, αστυνομικός απάντησε απειλώντας ότι «θα την πετάξει από τη σκάλα».

Αφού ο πατέρας και οι δύο γιοι είχαν ακινητοποιηθεί, εμφανίστηκε ο εισαγγελέας για να επιτηρήσει την αστυνομική έρευνα στην οικία Ινδαρέ μήπως βρεθούν καταληψίες -δεν βρέθηκε κανείς. Όταν τελείωσε η έρευνα, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται τώρα στο νοσοκομείο. Η αστυνομική προανάκριση τελείωσε και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

Διαβάστε επίσης