ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα - «Ήμουν σε απόγνωση»: Τι λέει η μητέρα που πέταξε το μωρό της στον κάδο

Καλαμάτα - «Ήμουν σε απόγνωση»: Τι λέει η μητέρα που πέταξε το μωρό της στον κάδο
messinialive.gr

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα η 25χρονη μητέρα που πέταξε το ημερών μωρό της σε κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα.

Η νεαρή φέρεται να είναι μετανιωμένη για την πράξη της, ωστόσο, σημείωσε ότι ήταν σε απόγνωση όταν πέταξε το αγοράκι της.

«Ήμουν σε απόγνωση. Δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει. Κανέναν να με στηρίξει, είμαι μόνη μου», είπε και συμπλήρωσε:

«Τριγυρνούσα στην Καλαμάτα και κάποια στιγμή θόλωσα και το πέταξα», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Star.

Η 25χρονη, που είναι μόνιμη κάτοικος Καλαμάτας με καταγωγή από τη Γεωργία, πέταξε το παιδί στον κάδο περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι φίλων της, όπου και συνελήφθη από τις Αρχές.



Συγκλονίζει η γυναίκα που εντόπισε το βρέφος

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της γυναίκας που βρήκε το νεογέννητο αγοράκι μέσα στον κάδο.

Η κ. Βίκυ Τσώνη μίλησε στο MessiniaLive και περιέγραψε πώς εντόπισε το μωρό μέσα σε σακούλα, αλλά και τον αγώνα που έδωσε να το βγάλει σώο, καθώς λόγω του βάθους του κάδου δεν ήταν δυνατό να πιάσει τη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία βρισκόταν το βρέφος.

Όπως περιγράφει, άφησε ανοιχτό τον κάδο βάζοντας ένα ξύλο προκειμένου το καπάκι του να είναι ανοιχτό και το μωρό να έχει αέρα και καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να τη βοηθήσουν να βγάλει το μωρό.

Κατά την ίδια, οι λίγοι περαστικοί δεν πίστευαν ότι μπορούσε ένα μωρό να είναι μέσα στο κάδο, και της έλεγαν πως μάλλον θα ήταν γατάκια.

Η ίδια, όμως, επέμεινε και κάλεσε την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο και το μωρό διασώθηκε.

Σώθηκε λόγω καθυστέρησης του απορριμματοφόρου

«Το παιδάκι μες την ατυχία του, ήταν πραγματικά τυχερό» δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, για το βρέφος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στη συγκεκριμένη περιοχή οι εργασίες καθαρισμού ξεκινούν γύρω στις 05:00 το πρωί. Ωστόσο, σήμερα, λόγω καθυστέρησης στο δρομολόγιο του απορριμματοφόρου, άργησαν να ξεκινήσουν, πράγμα που ουσιαστικά έσωσε το μωρό.

«Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται” γύρω στις 05:00 και το πρωί. Αλλά υπήρξε μία καθυστέρηση στο απορριμματοφόρο και αυτό ήταν το θετικό. Μιλάμε για έναν υπόγειο κάδο που όταν το απορριμματοφόρο κάτσει δίπλα του δεν μπορεί να ακούσει το κλάμα του μωρού» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος μιλώντας στο Alpha.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ