ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 4 Φεβρουαριου: Νεκρώνει η χώρα- Όλες οι κινητοποιήσεις

Απεργία 4 Φεβρουαριου: Νεκρώνει η χώρα- Όλες οι κινητοποιήσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΣΥΜΕΛΑ

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αυτή που ξεκινάει αύριο με τους με διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες να αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τα μέτρα του 3ου μνημονίου.

Γενική 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.

Χειρόφρενο για πέντε ώρες - από τις 11 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα-θα τραβήξουν την ερχόμενη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, καθώς θα συμμετέχουν στη στάση εργασίας του σωματείου εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.

Νεα 48ωρη απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου.

Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από αύριο Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον από 1 έως 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στη διάρκεια της αποχής από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί θα συνταγογραφούν σε απλό συνταγολόγιο. Οι γιατροί συμμετέχουν και αυτή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ