ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Νέα στοιχεία για τη ληστεία - «μαμούθ» με λεία 4,2 εκατ. ευρώ

Καβάλα: Νέα στοιχεία για τη ληστεία - «μαμούθ» με λεία 4,2 εκατ. ευρώ
kavalapost.gr

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας φαίνεται ότι ολοκληρώνει τις έρευνες για τη «ληστεία της χρονιάς» που σημειώθηκε σε εταιρεία security στον Αμυγδαλεώνα τον Ιανουάριο του 2019 από όπου οι δράστες απέσπασαν 4,2 εκ. ευρώ.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην άκρη του νήματος μετά τις έρευνες τις οποίες διεξήγαγαν σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου 2019.

Στην πρώτη αιφνιδιαστική έφοδο στο συνεργείο αυτοκινήτων οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 500.000 ευρώ -σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κρυμμένα σε ζαντολάστιχα-, ενώ προχώρησαν και σε δυο συλλήψεις, του ιδιοκτήτη του συνεργείου και ενός ακόμα ατόμου, οι οποίοι φαίνεται ότι υπέδειξαν στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο ήταν κρυμμένα τα λεφτά.

Την Παρασκευή οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες οι οποίες απέδωσαν περισσότερους καρπούς, καθώς βρέθηκε σχεδόν όλο το ποσό σε μια αποθήκη στον χώρο του συνεργείου, σε καταπακτή στην είσοδο του συνεργείου, καθώς και σε ένα σπίτι.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr μετά από τις ανακρίσεις των πρώτων συλληφθέντων, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε μια ακόμη σύλληψη, του πρώην διευθυντή της εταιρείας security και κουμπάρου με τον ιδιοκτήτη του συνεργείου, με όλα τα στοιχεία, πλέον, να οδηγούν βήμα - βήμα τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι η ληστεία στον Αμυγδαλεώνα ήταν «σκηνοθετημένη».

Πάντως οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, με την Αστυνομία να ψάχνει κι άλλα πρόσωπα τα οποία πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως και το αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες υποθέσεις, ενώ αναζητάει και τα όπλα με τα οποία διαπράχθηκε η ληστεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 στον ανακριτή, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Τα κενά της ληστείας στον Αμυγδαλεώνα

Η υπόθεση της ληστείας μετ’ «απαγωγής» στην εταιρεία security στον Αμυγδαλεώνα από την αρχή παρουσίαζε αρκετά κενά, τα οποία «συμπληρώθηκαν» όταν η Αστυνομία διαπίστωσε ότι ο πρώην διευθυντής της εταιρείας security επισκέπτονταν πολύ συχνά το συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά, με τον ιδιοκτήτη του οποίου είναι και κουμπάροι, με τις υποψίες να οδηγούν στην υπόνοια ότι η ληστεία ήταν σκηνοθετημένη.

Τα στοιχεία τα οποία κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών ήταν τα εξής:

  • Ο πρώην διευθυντής της εταιρείας δεν αποκάλυψε εξ’ αρχής στους αστυνομικούς πόσοι ήταν οι δράστες και έπεφτε σε αντιφάσεις.
  • Πολλά κενά όσον αφορά το τηλεφώνημα της απαγωγής της κόρης του, με τους δράστες να «επιστρατεύουν» -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμα και κλάμα μωρού, το οποίο δεν ήταν της κόρης του.
  • Οι δράστες παράτησαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από τη ληστεία σε εμφανές σημείο στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης χωρίς να «σβήσουν» τα ίχνη τους.
  • Γνώριζαν λεπτομέρειες για το ποσό το οποίο βρίσκονταν στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας security, κάτι το οποίο κίνησε τις υποψίες ότι η δουλειά έγινε «από μέσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ