ΕΛΛΑΔΑ

Πρ. Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: Πιθανότατα θα ξεπεράσουμε τον περυσινό τζίρο στα καταστήματα

Πρ. Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: Πιθανότατα θα ξεπεράσουμε τον περυσινό τζίρο στα καταστήματα
INTIME/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στην εκτίμηση ότι με βάση τα στοιχεία που έχει διαθέσιμα έως τώρα, ο φετινός τζίρος των καταστημάτων θα είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι προέβη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο CNN Greece ανέφερε: «Σήμερα είναι μια από τις σημαντικότερες ημέρες για την αγορά, είναι ημέρες με τους μεγαλύτερους ετήσιους τζίρους, τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι η αγορά κινήθηκε γενικά σε θετικά επίπεδα, ειδικά το Σαββατοκύριακο που πέρασε πράγματι υπήρχε πολύς κόσμος σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας, ο τζίρος των καταστημάτων θα κλείσει ίσως και θετικά, εάν αυτό το κλίμα συνεχίσει μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Πιθανότατα, εκτίμησε, με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα θα ξεπεραστεί το όριο των 3,5 δισ. ευρώ του τζίρου που είχε σημειωθεί πέρυσι «και θα είναι ίσως η πρώτη χρονιά που θα δούμε μια μικρή αύξηση στους τζίρους των καταστημάτων».

Ίσως -τόνισε- αυτός να είναι και ένας «προάγγελος» για το 2020.

«Στόχος μας είναι ο τζίρος να διαχέεται σε όλη την αγορά και σε όλη τη χώρα», σημείωσε και διευκρίνισε ότι «πάντα το κέντρο της Αθήνας αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του, η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα και την Ερμού είναι αυτή που έχει τον περισσότερο κόσμο».

«Όταν όμως μιλάμε για αύξηση του τζίρου, εκτίμησε, αυτή αφορά σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας αλλά και της χώρας που είναι και το ζητούμενο», πρόσθεσε. Ο κ. Καφούνης αναφέρθηκε και στην επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό αλλά και στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και των άλλων πολιτικών κομμάτων στην οποία έκανε λόγο για εικόνα ασφυξίας στην πρωτεύούσας.



Σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι η πόλη «όμηρος διαφόρων διαδηλώσεων» και «να μην μπορεί αν λειτουργήσει κανένα σημείο της Αθήνας».

«Ζητήσαμε την αναλογική κάλυψη χώρου, όταν υπάρχουν δέκα άνθρωποι, οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να διαδηλώσουν στο πεζοδρόμιο, εάν είναι περισσότεροι σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και όταν είναι μεγάλος ο αριθμός προφανώς να κλείσει όλη η πόλη», τόνισε επισημαίνοντας ότι αυτό που λέει είναι κάτι το αυτονόητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ