Τραγωδία στις Πλαταιές: Νεκρός ένας ηλικιωμένος, στο νοσοκομείο ο γιος του
Νεκρός είναι ένας από τους δύο άνδρες που εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας χωρίς τις αισθήσεις τους στο σπίτι τους στις Πλαταιές Βοιωτίας.
Νεκρός είναι ένας 94χρονος άνδρας, που έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 64χρονος γιος του.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δύο άνδρες είχαν τοποθετήσει μία γεννήτρια για παραγωγή ρεύματος για να ζεσταίνονται και να έχουν και φωτισμό μιας και το ηλεκτρικό ρεύμα είχε διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας. Τα καυσαέρια, όμως, από τη γεννήτρια πήγαιναν μέσα στο σπίτι και στο χώρο όπου βρίσκονταν με συνέπεια να χάσουν τις αισθήσεις τους.
Το βράδυ ο εγγονός του 94χρονου, όταν πήγε στο σπίτι, βρήκε και τους δυο αναίσθητους και ειδοποίησε τις Αρχές, ζητώντας βοήθεια.
Αμέσως σήμανε συναγερμός για να ανοίξουν διαβάσεις για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί τα σωστικά συνεργεία. Λίγο αργότερα ασθενοφόρο παρέλαβε τον πατέρα ο οποίος ανέκτησε τις αισθήσεις του ενώ ο 94χρονος καταγράφεται ως το πρώτο θύμα της «Ζηνοβία».
«Ξεκίνησαν 4 μηχανήματα για να δημιουργήσουν πρόσβαση και μπόρεσαν να φτάσουν μόνο τα δύο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θανάσης Καρακάντζας αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά που βρέθηκε εκεί. Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα «ο ηλικιωμένος ήταν αυτός που εξέπνευσε από τις αναθυμιάσεις ενώ ο γιος του μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Θήβας αφού η παρέμβαση όλων απέτρεψε τα χειρότερα».
Μηνύματα αλληλεγγύης από Μητσοτάκη - Μακρόν: «Μπετόν αρμέ» η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής - Θα είμαστε στο πλευρό σας
14:19
Ουκρανικό drone χτύπησε συγκρότημα κατοικιών στην ρωσική πόλη Γεκατερίνμπουργκ
14:01
Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι ο 20χρονος σκότωσε τον 27χρονο - Το ερωτικό θρίλερ πίσω από τη δολοφονία
13:43
Ανησυχία ενόψει αντιπυρικής περιόδου - 182 φωτιές μέσα σε λίγες ημέρες σε όλη τη χώρα
13:26