ΕΛΛΑΔΑ

Ράμπα για ΑΜΕΑ στον Άγνωστο Στρατιώτη κατασκεύασε ο Δήμος Αθηναίων

Ράμπα για ΑΜΕΑ στον Άγνωστο Στρατιώτη κατασκεύασε ο Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων

Ράμπα για να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη άνθρωποι με αναπηρία κατασκευάστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Δήμο Αθηναίων.

Το αίτημα έθεταν οι φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία για ολόκληρες δεκαετίες χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, μόλις πριν από δυο χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η κατασκευή χωρίς ωστόσο να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Πριν από μερικές μέρες είχε προκαλέσει αίσθηση η εικόνα του παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Δημήτρη Καρυπίδη που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ως το μνημείο.

Σχεδόν ταυτόχρονα, με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ξεκίνησε η κατασκευή της ράμπας που ολοκληρώθηκε ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση. Μια κίνηση ουσιαστική αλλά και συμβολική καθώς αφορά στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για μια πόλη προσβάσιμη σε όλους.

ΡΑΜΠΑ2

Το επόμενο διάστημα όπως προκύπτει κι από το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 264 εκατομμυρίων ευρώ που ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια που θα ανακατασκευαστούν ή θα κατασκευαστούν εξ αρχής αλλά και συνολικότερες αναπλάσεις που αφορούν στην προσβασιμότητα στο κέντρο αλλά και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ