ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική τραγωδία Παξοί: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοουμένους

Ναυτική τραγωδία Παξοί: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοουμένους
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτά των Παξών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων προσφύγων και μεταναστών από το ναυάγιο σκάφους στην περιοχή. Ο έως τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 12 νεκρούς και 21 διασωθέντες, ενώ στο πλοίο – σύμφωνα με πληροφορίες – επέβαιναν περί τα 50 άτομα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημειώνει:

«Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.

Για το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση τρεις από τους συνολικά 21 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Έκτακτη ενημέρωση του ΕΚΑΒ

Σε έκτακτη ενημέρωση για το ναυάγιο και τον συντονισμό, καθώς και την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προχώρησε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μέχρι τις 14:45 ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας είχε μεταφέρει στη βάση Αεροδιακομιδών στο Άκτιο δύο άνδρες ηλικίας περίπου 40-50 ετών και μία γυναίκα ηλικίας περίπου 20-25 ετών, από όπου και διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΑΒ,

«η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, την Πολεμική Αεροπορία και το ΕΚΑΒ είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ