ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Ένταση και προπηλακισμοί κατά Μηταράκη από εξαγριωμένους διαδηλωτές

Χίος: Ένταση και προπηλακισμοί κατά Μηταράκη από εξαγριωμένους διαδηλωτές
politischios

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της δημιουργίας νέας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του 15ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου - Βολισσού πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας κάτοικοι του νησιού.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο, όπου συνεδρίαζε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, με θέμα την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία της νέας κλειστής δομής.

Ένταση επικράτησε κατά την άφιξη του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, ο οποίος θα συμμετείχε στη συνεδρίαση. Ορισμένοι πολίτες, μόλις είδαν τον υφυπουργό, εξαγριώθηκαν και τον αποδοκίμασαν έντονα.

Παράλληλα, επιχείρησαν να εισβάλουν στο Δημαρχείο, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους απωθήσουν. Το εξαγριωμένο πλήθος, ωστόσο, χτυπούσε τα τζάμια της πόρτας, την οποία τελικά κατάφεραν να σπάσουν.

Προς στιγμή και προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου διεκόπη η διαδικασία του Συμβουλίου.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το politischios.gr:

Ο Χιώτης βουλευτής, στο Συμβούλιο ανέλυσε την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Χίο στη θέση του εν λειτουργία καταυλισμού της ΒΙΑΛ που ανακοίνωσε πως θα κλείσει.

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε, επίσης, το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ