ΕΛΛΑΔΑ

Καταζητούμενοι της Interpol οι δολοφονημένοι της Βάρης

Καταζητούμενοι της Interpol οι δολοφονημένοι της Βάρης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Εντάλματα σύλληψης από την Interpol είχαν σε βάρος τους οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν χθες στη Βάρη. 

Η Ερυθρά Αγγελία είχε βγει από τις αστυνομικές υπηρεσίες του Μαυροβουνίου, το 2018.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα ήταν ενεργά και αφορούσαν σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για δύο άτομα τα οποία, όπως φαίνεται, ήταν διεθνώς καταζητούμενα για σοβαρά αδικήματα και γι' αυτό το λόγο είχε ενημερωθεί και η Interpol.

Την ίδια ώρα, σερβικά Μέσα αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στα «Βλάχικα» της Βάρης σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί έχουν βρει στον τόπο του διπλού εγκλήματος πάνω από 20 κάλυκες των εννέα χιλιοστών.

Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, σε έκνομες ενέργειες.

Μετά το δολοφονικό χτύπημα μία γυναίκα νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας με ελαφρύ τραύμα στο μηρό, από εξοστρακισμό σφαίρας.

Το χρονικό της διπλής εκτέλεσης

Η μαφιόζικη επίθεση με θύματα δύο άνδρες με καταγωγή από τη Σλοβενία και το Μαυροβούνιο έγινε το απόγευμα της Κυριακής σε ταβέρνα στη Βάρη.

Συγκεκριμένα, τέσσερις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά μπήκαν μέσα στην ταβέρνα, πλησίασαν στο τραπέζι κι ακόμη και μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο άνδρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ