Εξάρθρωση κυκλώματος κοκαΐνης: Τι λέει στο CNN Greece ο δικηγόρος συλληφθέντα
Πασίγνωστοι κακοποιοί -που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για μεγάλες υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος- φαίνεται να βρίσκονται πίσω από το κύκλωμα που εισήγαγε στην Ελλάδα πάνω από έναν τόνο κοκαΐνης.
Ως οργανωτής φέρεται ένας Αλβανός, γνωστός κακοποιός.
Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, το εμπόρευμα είχε φύγει από την Καραϊβική και είχε τοποθετηθεί στα αμπάρια του πλοίου και έφτασε στα ανοιχτά του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, όπου ξεφορτώθηκε και μεταφέρθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια - «καβάτζες» μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Από εκεί, θα τα παραλάμβαναν οι μικροέμποροι για να τα διοχετεύσουν σε ολόκληρη την επικράτεια.
Μέσα στην «καβάτζα» οι αστυνομικοί εντόπισαν καλάσνικοφ και πιστόλια, ενώ έχει κατασχεθεί και το πλοίο.
Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος, Σάκης Κεχαγιόγλου, ενός από τους συλληφθέντες δήλωσε στο CNN Greece:
«Αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλη επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η κατάσχεση τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης για την ελληνική αστυνομία και τη δίωξη ναρκωτικών. Τον επιμερισμό ευθυνών στους συλληφθέντες θα αναδείξει η ανάκριση που θα διεξαχθεί» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.
Ενώ παράλληλα τόνισε πως:
«Επισημαίνω μόνο ότι στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, το νεαρό της ηλικίας πολλών εκ των συλληφθέντων παραπέμπει σε αναλώσιμα ή περιφερειακά άτομα».
SPONSORED
Πειραιάς: Ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο 24χρονης από μπαλκόνι - Τι κατέθεσε ο 50χρονος
07:33
Προς διάλυση η ΚΟ της Νέας Αριστεράς: άρχισαν παραιτήσεις βουλευτών
07:24
Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες
07:15
Τα διλήμματα Μητσοτάκη, η τρίτη θητεία», οι κόκκινες γραμμές και οι δελφίνοι
07:05