ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αγωνία για περιπατητές που χάθηκαν στο Φαράγγι της Ίμπρου

Κρήτη: Αγωνία για περιπατητές που χάθηκαν στο Φαράγγι της Ίμπρου
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έξι περιπατητές έχασαν τον προσανατολισμό τους στο Φαράγγι της Ίμπρου στα Σφακιά των Χανίων στην Κρήτη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αρχικά εκτιμούσε ότι θα τους έχει εντοπίσει ως τις 20:00 το βράδυ. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι έξι έδωσαν λανθασμένο στίγμα για να τους εντοπίσουν.

Το εξαμελές πεζοπόρο τμήμα που μπήκε στο φαράγγι έχασε χρόνο για να μεταβεί στο -όπως αποδείχτηκε- λάθος σημείο και τώρα η θερμοκρασία πέφτει όλο και περισσότερο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretalive.gr.

Ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ανέφερε στο ίδιο μέσο ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται με έξι ακόμη άτομα από την 3η ΕΜΑΚ, ενώ οι περιπατητές επικοινωνούν μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και είναι καλά στην υγεία τους.

Περίπου στις 21:00, η ομάδα διάσωσης έφτασε σε σημείο από όπου μπόρεσε να εντοπίσει πίσω από ορεινή πλαγιά τους αγνοούμενους, οι οποίοι έχουν ανάψει φωτιά για να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, η περιπέτεια δεν λήγει εδώ, καθώς τα αρκετά μέτρα χιονιού καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα προσέγγισης των περιπατητών και συνιστούν κίνδυνο ακόμη και για τους άρτια εκπαιδευμένους διασώστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ