ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: «Παρακαλούσε να την πάνε νοσοκομείο» - Τι κατέθεσε υπάλληλος του Λιμενικού

Δίκη Τοπαλούδη: «Παρακαλούσε να την πάνε νοσοκομείο» - Τι κατέθεσε υπάλληλος του Λιμενικού

Σοκάρουν τα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος, Χρήστου Μαλάμη, ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν επιθετικός και ο αλλοδαπός συγκατηγορούμενος του, ψυχρός.

Όπως κατέθεσε ο κ. Μαλάμης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όταν ο 21χρονος Ροδίτης εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συνελήφθη, του μίλησε για το έγκλημα.

«Μου είπε (ο κατηγορούμενος) ότι πήγαν και οι τρεις (οι δυο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι δύο. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Τότε ο αλλοδαπός της τράβηξε ένα κροσέ. Λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τούς είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία. Τότε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και την χτύπησε στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: "Γιατί το κάνατε αυτό?". "Ήταν μεγάλη βλακεία", μου είπε, "ο Θεός θα μας τιμωρήσει"», ανέφερε ο κ. Μαλάμης στο δικαστήριο.

Ωστόσο, ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι δύο κατηγορούμενοι «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», επιρρίπτοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Ο κ. Μαλάμης κατέθεσε ακόμη πως ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν επιθετικός προς τους Λιμενικούς.

«Χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ******, ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε, κ.ά», κατέθεσε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως ο δεύτερος, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος ήταν «εντελώς ψυχρός και ήσυχος».

Με καθυστέρηση η δίκη

Σημειώνεται ότι η δίκη άρχισε με καθυστέρηση δύο ωρών, καθώς οι αρμόδιοι αστυνομικοί δεν είχαν φέρει τους ειδικούς ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους εξετάζονται όλοι οι παρευρισκόμενοι. Η έδρα έδειξε φανερά τη δυσαρέσκεια της, ενώ η εισαγγελέας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Με την έναρξη της δίκης μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας με αφορμή σχόλια σε ΜΜΕ για τη δίκη, επανέλαβε πως το ζητούμενο της δίκης είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και μόνο. Τόνισε δε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση των κατηγορουμένων για τα όσα έγιναν και σε σχέση με τις κατηγορίες.

«Δεν διακατέχομαι από καμία αγωνία να περιορίσω τα δικαιώματα των κατηγορουμένων», υπογράμμισε η εισαγγελέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ