ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Κενά, αντιφάσεις κι ερωτηματικά στις καταθέσεις

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Κενά, αντιφάσεις κι ερωτηματικά στις καταθέσεις
Στιγμιότυπο από τις έρευνες για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη (φωτό αρχείου) EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Καταθέσεις με κενά και αντιφάσεις, που δημιουργούν ερωτηματικά σχετικά με το τι συνέβη τα τελευταία 24ωρα πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, περιλαμβάνονται στην δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Οι αντιφάσεις επικεντρώνονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, στο τι συνέβη όταν επισκέφθηκε την Γαλακτοκομική σχολή ο Κρητικός φοιτητής που κατηγορείται για άσκηση σωματικών βλαβών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση του τελευταίου κι αν ανέβηκε ή όχι στα δωμάτια των συμφοιτητών του.

Στην πρώτη κατάθεσή του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πέρασε από τη Σχολή για να πάρει το απολυτήριό του, αλλά δεν ανέβηκε στα δωμάτια, «κατέβηκαν τα παιδιά κάτω και πήγαμε για καφέ».

Ωστόσο, σε κατάθεση φίλου του Βαγγέλη Γιακουμάκη αναφέρεται το αντίθετο: «Στις 3 Φεβρουαρίου είδα τον περσινό φοιτητή να βαδίζει μόνος του στο διάδρομο του πρώτου ορόφου και να κατευθύνεται στη σκάλα που οδηγεί στον δεύτερο όροφο και βρίσκεται κοντά στις ανδρικές τουαλέτες». Στον ίδιο διάδρομο είδε τον κατηγορούμενο φοιτητή και δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα κατάλαβε ότι κατευθύνεται προς τα δωμάτια των κρητικών, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς.

Μια άλλη αντίφαση σχετίζεται με το κατά πόσο ο κατηγορούμενος βρέθηκε τη μέρα εκείνη στο ίδιο καφέ με τον Γιακουμάκη και κατά πόσο συνομίλησαν στη διάρκεια της διαδρομής που έκαναν με το ίδιο λεωφορείο με προορισμό το κέντρο των Ιωαννίνων.

Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι φεύγοντας από την καφετέρια όπου είχε πάει με τους φίλους του από τη Γαλακτοκομική σχολή συνάντησε τον Βαγγέλη τυχαία στη στάση και χαιρετήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι μέσα στο λεωφορείο δεν μίλησαν.

Ωστόσο, άλλοι νεαροί της παρέας δίνουν μια διαφορετική εκδοχή. Φίλος του Βαγγέλη ανέφερε: «είχαμε βγει σε καφετέρια απέναντι από τη σχολή. Λίγο αργότερα ήρθε και ο Γιακουμάκης και όπως διαπίστωσα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ των δύο φίλων μου. Αργότερα έμαθα από τους συμφοιτητές μου ότι οι δυο τους τα είχαν βρει και δεν υπήρχε πλέον παρεξήγηση μεταξύ τους», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναφέρει ότι πληροφορήθηκε πως μέσα στο λεωφορείο προς τα Ιωάννινα «ο Βαγγέλης και ο κατηγορούμενος συζητούσαν για τις κτηνοτροφικές μονάδες τους σε πολύ φιλικό επίπεδο».

Την ίδια ώρα έρχεται στο φως ακόμη ένα περιστατικό τραμπουκισμού με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Φοιτητής αναφέρεται στην κατάθεσή του σε ένα γλέντι που περιελάμβανε ψήσιμο στον υπαίθριο χώρο της σχολής. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται από τον μάρτυρα να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και να χτυπάει τον Γιακουμάκη, χωρίς κανείς από τη διεύθυνση της σχολής να παρεμβαίνει.

Διαβάστε ακόμη

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Αν δεν κάνετε κάτι, θα τον σκοτώσουν», είχε προειδοποιήσει συμφοιτητής του

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Η δικογραφία αποκαλύπτει τα βασανιστήρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ